• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #81064  autor: PTK
 22 cze 2006, 12:22
Witam! Planuję sobie kupić telefon do 1000zł musi być wypasiony i mieć symbiana\windowsa chcę go nabyć na allegro. dobrze gdyby ktoś podał link. :mrgreen:

#81091  autor: wendzior
 22 cze 2006, 13:26
potwierdzam z tą n70 ale uwazaj zeby nie mial somlicka na siec w ktorej niemasz telefonu.
bo zdjęcie simlocka kosztuje bardzo duzo - czasami nawet ponad 600 zł :smt011

#81121  autor: piotrz
 22 cze 2006, 14:56
wendzior pisze:potwierdzam z tą n70 ale uwazaj zeby nie mial somlicka na siec w ktorej niemasz telefonu.
bo zdjęcie simlocka kosztuje bardzo duzo - czasami nawet ponad 600 zł :smt011
Nie przesadzaj- simlok to około 250zł...
A ja polecam p910i Ma dużo lepszy wyświetlacz od n70, dużo bardziej dopracowany system (przez pół roku intensywnego użytkowania ani razu mi się nie zawiesił), świetną baterię (trzyma tydzień), wygodną klawiaturę qwerty (zaraz ktoś na mnie zacznie bluzgać, że się nie znam i ona jest niewygodna, ale mimo, że jest mała, to ma dobry skok, klawisze są w dużych odstępach od siebie i trudno wcisnąć inny klawisz niż się chce.)

Dodatkowo p910i ma dużo więcej w standardzie- chociażby zestaw sprzedażny jest bardziej "wypasiony" (w n70 stacji dokująco-ładującej, ani futerału w standardzie nie znajdziesz. Dodatkowo w Nokii jest wszystko gorszej jakości).Ten telefon ma również bardziej dopracowany system, jak mówiłem. Nie tylko dlatego, że się nie zawiesza, ale także dlatego że tam jest wszystko w standardzie- np. w n70 nie ma autoblokady klawiatury, a dyktafon jest do jednej minuty. Jest tego dużo więcej.A p910 ma wszystko w standardzie- nie potrzeba wgrywać niepotrzebnych progrmów, które zajmują pamięć.

Ze zwykłych telefonów to n70, a z tych lepszych-bardziej zaawansowanych p910i. Możesz jeszcze się pooglądać za jakimś palmtopem- np. mda 3, albo compact, albo wizard (spv m3000)- te telefony DOPIERO mają możliwości :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

#81125  autor: Przemek
 22 cze 2006, 15:04
wybieraj miedzy n70 a se p910i ja bym bral nokie bo klawiatura w se pozostawia jak dla mnie wiele do zyczenia :roll:

#81133  autor: uśmiechnięty
 22 cze 2006, 15:20
piotrz, byś się wstydził porównywać p910i do n70. n70 bije go na głowę pod kazdym wzgledem!!!!!!!!!!!!!!!

#81135  autor: Przemek
 22 cze 2006, 15:22
uśmiechnięty;* pisze:piotrz, byś się wstydził porównywać p910i do n70. n70 bije go na głowę pod kazdym wzgledem!!!!!!!!!!!!!!!
eee :lol:
to moze je wymien?
bo ja przekonany nie jestem jakos :roll:

#81142  autor: piotrz
 22 cze 2006, 15:53
uśmiechnięty;* pisze:piotrz, byś się wstydził porównywać p910i do n70. n70 bije go na głowę pod kazdym wzgledem!!!!!!!!!!!!!!!
podaj trzy to ci uwierzę i kupię n70.. (mam gościa, który chce się zamienić)

Na SB napisałem, że sprzedałem, jednak już mija prawie tydzień i jeszcze kasy nie dostałem...więce nie wiem, może facet odesłał mi

#81164  autor: RafalM
 22 cze 2006, 17:02
piotrz oto w czym N70 bije P910i
Aparat 2 mpix
UMTS
więcej nie wiem
A oto w czym P910i bije N70
Dotykowy wyświetlacz
Pełna Klawiatura QWERTY
Stabilniejszy Symbian

#81229  autor: piotrz
 22 cze 2006, 20:58
raphael_12 pisze:piotrz oto w czym N70 bije P910i
Aparat 2 mpix
UMTS
Czyli jednak w jednej rzeczy bije p910...A nie we wszystkich... Bo po co mi tyn umts, jak 99% osób ma telefon tylko z gsm, a zasięg tego jest mizerny.

Poza tym te 2 mpx to tylko "chłit materkindodi"...i tak robi żałosne zdjęcia.

#81231  autor: adrian.exe
 22 cze 2006, 21:01
i tak robi żałosne zdjęcia
Jak większość telefonów...
Uważam,że lepszy był by Sony Ericsson,ze względu na niezłą baterie,klawiature querty,lepszą rozdzielczośc,co wiąże się z tym,że mamy tu doczynienia z lepszym wyświetlaczem do n70,więcej pamięci wbudowanej,podczerwień...minusem telefonu jest słaby aparat,ale tel. nie służy za aparat cyfrowy!

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#81237  autor: uśmiechnięty
 22 cze 2006, 21:49
Dla kogo dotykowy wyświetlacz jest plusem, dla tego jest.

moim zdaniem n70 od sony ericssona jest lepsza z kilku powodów:

- umts, edge
- 2 mpix (nie 0,3), ma lampę błysk.
- jak na telefon ok filmy
- mniejsza
- radio
- ostateczny powód, może dla niektórych głupi, ale "nokia to nokia"

p910i jest tylko pod dwoma względami lepszy

- irda (n70 nie ma, ale ma bluetooth, co w zupełności wystarcza)
- minimalnie, podkreślam minimalnie lepsza bateria.

Gdybym miał możliwość zamienienia się z p910i na n70, skorzystalbym z tej okazji. a co do p910i - telefon mało mi sie podoba, jak coś z se z serii p, to chyba tylko p990 ;)

[ Dodano: 2006-06-22, 21:51 ]
a jeśli czepiasz się do umtsu, to się nie czepiaj, bo n70 to telefon z przyszłością, a nie jak to gówno :mrgreen:

#81240  autor: piotrz
 22 cze 2006, 21:54
uśmiechnięty;* pisze: - umts, edge
- 2 mpix (nie 0,3), ma lampę błysk.
- jak na telefon ok filmy
- mniejsza
- radio
- ostateczny powód, może dla niektórych głupi, ale "nokia to nokia"
0. Umts- co mi po nim jak 1% osób ma taki telefon i nie mam zasięgu. Edge- haha, uważaj bo jeszcze uda Ci się wejść na jakąś stronkę na tym ekraniku
1. no niby lepszy, ale i tak zdjęcia denne...
2. chyba nie wiesz o czym mówisz...pewnie nawet nie widziałeś filmów z p910i. :smt005
3. to pierwszy powód (jak dla mnie nie ważny, bo nie zależy mi na wymiarach)
4. Cieawe kto słucha radia, które wciąż gubi stacje, jak ma mp3...
5. Bez komentarza...

Jak dla mnie to są ŻADNE argumenty. Jedyną przydatną przewagą jest aparat 2mpx.

P.s jak 4 dni to dla ciebie minimalna różnica, to może kup sobie 7650?

#81242  autor: uśmiechnięty
 22 cze 2006, 22:00
jaaaaasne, pewnie, kto radia słucha, prawda? z tymi głupimi pytaniami idź się schowaj, bo i tak wiem swoje. Wejdź sobie na www.mobile-review.com i zrób sobie testy (dla niekumejszyn hir: pierw trzeba kliknąć w english, a potem w preview, zjechać na dół i poszukać odpowiedniego modelu w liście) :smt011

#81243  autor: piotrz
 22 cze 2006, 22:04
uśmiechnięty;* pisze:jaaaaasne, pewnie, kto radia nie słucha, prawda? z tymi głupimi pytaniami idź się schowaj, bo i tak wiem swoje. Wejdź sobie na www.mobile-review.com i zrób sobie testy (dla niekumejszyn hir: pierw trzeba kliknąć w english, a potem w preview, zjechać na dół i poszukać odpowiedniego modelu w liście) :smt011
No widzisz..tak to jest jak się bazuje na samych opisach, nie mając żadnego lepszego telefonu w ręku...

A o angielski nie musisz się martwić bo wystarczająco dobrze umiem po rosyjsku...

A ty idź do podstawówki i powtórz sobie język polski...Bo jakoś nie widzę w mojej wypowiedzi pytań..

#81244  autor: uśmiechnięty
 22 cze 2006, 22:05
Słabe fotki? - Buhahaha! Teraz to nieźle ośmieszyłeś siebie razem z tym swoim durnowatym telefonem. Jak pamiętam był taki temat o fotkach i wszyscy dodawali fotki ze swoich komów, to jakiś gościu dodał zdjęcia zrobione n70 (to były bodajże jakieś auta), to forumowicze aż zaniemówili z wrażenia, więc nie przesadzaj.

[ Dodano: 2006-06-22, 22:07 ]
Napisałeś: ciekawe kto słucha radia...

J. polski wystarczająco umiem, lepiej od Ciebie.

#81246  autor: piotrz
 22 cze 2006, 22:11
uśmiechnięty;* pisze:Słabe fotki? - Buhahaha! Teraz to nieźle ośmieszyłeś siebie razem z tym swoim durnowatym telefonie. Jak pamiętam był taki temat o fotkach i wszyscy dodawali fotki ze swoich komów, to jakiś gościu dodał zdjęcia zrobione n70 (to były bodajże jakieś auta), to forumowicze aż zaniemówili z wrażenia, więc nie przesadzaj.

[ Dodano: 2006-06-22, 22:07 ]
Napisałeś: ciekawe kto słucha radia...

J. polski wystarczająco umiem, lepiej od Ciebie.
Taa...uważaj, bo jeszcze fotoreporterzy zaczną robić zdjęcia n70 :lol:

Dobra, nie podniecaj się tak...NIe chce mi się z tobą gadać, bo to do niczego nie prowadzi...

A tamto to nie było żadne pytanie...Przeczytaj sobie jeszcze z dziesięć razy, może w końcu zrozumiesz...

#81247  autor: uśmiechnięty
 22 cze 2006, 22:13
Bo co cholera jasna, bo nie było znaku zapytania? Wszystkiego można się domyślić. Kończę to żmudne pisanie z tobą. Nudziarz, żenada. :?