drcox,
drcox pisze:braki w aplikacjach tak nie doskwierają
Niestety - mi bardzo. Tym bardziej, że nie mam nawet kilku aplikacji od Nokii (bo hatecek), które by choć próbowały maskować problem.
Mi też nie przeszkadza bycie ledwie małym procentem rynku, tylko skutek tego - brak tych aplikacji, których potrzebuję.
Dodatkowo, ciągle mam problem i z systemem, jak i z telefonem (8S). Dziś - bateria. Już mi brak nerwów do tego. Gdyby były dobre, powiedziałbym "kupuję Ashę" i tak zrobił, ale teraz po prostu nie ma dobrych telefonów albo są w kosmicznych cenach (iPhone z jego backupem).
EDIT: m. in. porządnego, pełnego backupu (w Symbianie miałem), łączności z dyskiem internetowym poza SkyDrive, nawigacji, przeglądarki plików (np dla zobaczenia nazwy pliku), przeglądarki Opera (kompresja danych jeśli tego chcę i więcej niż 6 kart) - choć lubię nowego IE, odtwarzacza, w którym mogę znaleźć utwór po nazwie (nie pasuje mi rozwiązanie z kafelkami z 1 literą)... no i sprawnego działania systemu m. in. z dobrą kartą pamięci. Jak WP jest fajne - a jest, tak nadal bardzo wiele braków w nim widzę.
EDIT 2: no i sprzętowych słuchawek. Nie ma to jak nie trafić w dotykowy "klawisz" i wcisnąć "ignoruj".
EDIT 3: liczyłem na wyraźny postęp w stosunku do Symbiana, tymczasem poza wymianą przeglądarki - czuję, jak bym wybrał gorszy model.