• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #652596  autor: rafalek199116
 05 sie 2013, 14:08
niedawno kupilem nokia asha 302 w orange i nie mam w niej przegladarki. wg wszystkich opisow powinna byc w niej nokia xpress a nie ma nic. nawet ikonki internet. test krzyzowy czy konfiguracja smsami nie pomogla. dlaczego nie mam przegladaarki i co zrobic zebym ja mial? jest jakis sposob zeby ja miec? czy dac sobie spokoj i samemu sciagnac jakas opere?
Ostatnio zmieniony 31 sie 2013, 13:05 przez rafalek199116, łącznie zmieniany 1 raz.

#652776  autor: sa
 06 sie 2013, 06:30
Dajesz sobie spokój i na kompa ściągasz opere mini następnie metodą bt przesyłasz na telefon instalujesz,potem wysyłasz smsy konfiguracyjne na swój nr.telefonu, i już powinieneś mieć neta..a jak to nie pomoże to zostaje tylko wizyta w salonie orange z tym że jak ich znam będą robić wielkie oczy...

#652792  autor: darek638
 06 sie 2013, 08:59
sa pisze:z tym że jak ich znam będą robić wielkie oczy...
I karpia :-D

Nigdy więcej Play.

#652944  autor: sa
 06 sie 2013, 17:39
darek638 pisze:
sa pisze:z tym że jak ich znam będą robić wielkie oczy...
I karpia :-D
Fakt :D o "karpiu" zapomniałam.. nie zapomnę za to miny pracowników orange w moim mieście jak chciałam konfigurację :mrgreen: do motoroli c168... i noki 2626... :lol: dlatego lepiej nie ryzykować i zrobić to we własnym zakresie nawet jak ustawienia nie przyjdą to wtedy ręcznie konfiguracje zrobić(wpisać co trzeba ze strony orange) bo na pracowników orange ciężko liczyć że coś pomogą jak nie bedzie to z "automatu".Oni za często "karpia "i wielkie oczy robią..

#653237  autor: rafalek199116
 07 sie 2013, 19:23
ok zainstalowalem. tylko teraz mam obok ikonki opery jakis klucz. ktos wie co to ma znaczyc i co z tym zrobic?

#653317  autor: sa
 08 sie 2013, 04:57
Ten klucz przy aplikacji opera mini znaczy że tej aplikacji nie możesz wysyłać przez np.bt ani innymi źródłami i uwaga jak instalujesz zwykłe gry java też przez bt to też masz ikonkę klucza więc spoko to normalne w nokiach(i SE) wiec nie masz powodu do zmartwienia :o czyli nie robisz w tym względzie nic.Ok wiec zainstalowałeś opere?tj.uruchomiłeś i zatwierdziłeś(akceptuj) itd?
Jeżeli tak, teraz spróbuj z automatu ściągnąć ustawienia ze strony orange,jak przyjdą musisz zatwierdzić i wyłączyć i włączyć ponownie telefon i spróbować połączyć się z netem przez opere mini.
Jeżeli ustawień nie dostałeś trzeba to ręcznie zrobić.Więc włączasz ikonkę:menu- ustawienia- konfiguracja-własne ustawienia,klikasz i wpisujesz dane ręcznie ze strony orange(jak naciśniesz ręcznie i powinno pisać pusto klikasz "dodaj"i powinieneś mieć wybór typu web(sieć i to wybierasz i po koleji wpisujesz ze stonki orange odpowiednie info))mms(tu też ręcznie wpisujesz) itp ustawienia następnie po wpisaniu robisz uaktywnij(lub włącz zależy co masz w nazwach w różnych modelach noki są/mogą być drobne różnice w nazewnictwie), po wpisaniu zatwierdzasz ,wyłączasz telefon i włączasz i próbujesz połączyć się z netem przez opere jak to nie pomoże.to próbuj jeszcze raz automatycznie może załapie,ale jak to nie to trzeba niestety fatygować się do salonu orange :roll: ,tu zaletą jest(w tej sytuacji) to że asha 302 jest dostępna w ich ofercie wiec powinni móc Ci pomóc jakby wcześniejsze próby nie pomogły...I właśnie za te zabawy mam uraz do orange,przykładowo w VM czy play obojętnie jaki fon ustawienia na 99% zawsze przychodzą z automatu gdy wkładasz nową kartę.A jest jeszcze inna opcja jeżeli wcześniejsze opcje nie zadziałają,to przed wizytą w salonie spróbuj zrobić aktualizacje softu najpierw przez fota tj. neta(najpewniej nie zadział z braku neta ale kto wie spróbować nie zawdzi)(menu-ustawienia-telefon-aktualizację urządzenia) jeżeli to nie załapie to przez kabel ten model ma o ile dobrze pamiętam wejście usb..aktualizując soft przywrócić powinieneś ustawienia fabryczne no chyba że masz soft z orange i dlatego jest ten bajzel w menu.A jak to nie pomoże to wtedy wizyta w salonie i niech oni kombinują,prawdopodobnie będzie wtedy potrzebne wgranie nowego softu i ponowne wysyłanie ustawień,ale wtedy liczysz się z tym że oddajesz telefon na gwarancję. :mrgreen: w każdym razie powodzenia i napisz jak ci poszło...

#653385  autor: rafalek199116
 08 sie 2013, 12:40
ok dzieki wielkie. zainstalowalem opere i ze stony orange wyslalem smsem ustawienia. i net dziala. tylko mam jeszcze jeden taki problem gdyz w przegladarce czy to w okienku google czy w pasku adresu czy np na fb czy innym portalu przy pisaniu wiadomosci nie dziala mi spacja. zamiast przerwy robi tak jakby potwierdzenie czy akceptacje czy nie wiem jak to nazwac. tak jakby nacisnac srodkowy przycisk w tym niby dzojstiku. tak ze okienko rozmowy gdzie chce cos pisac sie wylacza i jest gotowe do wyslania.nie wiem czy dobrze to wytlumaczylem ale nie wiem jak to zrobic;p pomozcie mi bo w tym wzgledzie jestem ciemna masa :D

#653398  autor: wook
 08 sie 2013, 13:08
użyj klawisza zero z klawiszem wyboru cyfr.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#653403  autor: rafalek199116
 08 sie 2013, 13:17
no niby tym 0 udaje mi sie robic spacje ale...wolalbym robic to spacja :D czemu nie moge i co zrobic zebym mogl?;p

#653421  autor: wook
 08 sie 2013, 14:02
zaznacz w opcjach edycja pelnoekranoa w ustawieniach zaawansowanych

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"