• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #649325  autor: lukx
 23 lip 2013, 11:40
Akutalnie mam karte orange free i w sumie podba mi sie ze z kazdym doladownaiem przybywa mi GB. Ale mysle nad przejsciem na abonament. Tylko mam problem bo mam domek w gorach niedaleko Bielska i tam Orange lacyz sie z intenretem przez PLUS i mega keipski jest net (ultra wolny) kumpel byl z t-mobile i wsyztsko ladniej chulalo, wiec sobie pomyslalem czy wlansi enie przejsc do T. Co by mnie interesowalo to:

- umowa bez telefou
- minimum 1GB internetu
- troche darmowych minut do wsyztskich i smsow
- cena w granichach do 40zl

ale prioytetem dla mnie jest net.

Czy jednak lepiej zostac w Orange i liczyc ze kiedys sie polepszy netowo(chociaz juz tak od 30 lat jak tam mam domek to tylko kiepski PLUS jest)

Moze byc na firme oferta!

Aha probowalem tez Play'a na karte i tez ciagnal neta z PLUSa i byla taka sama kicha jak przy Orange.

[ Dodano: 2013-07-23, 12:40 ]
a moze HEYAH?

#649351  autor: miki4g
 23 lip 2013, 13:06
Do konca października zostań w Orange One(najpierw zmigruj z Orange Free) i tam sobie wykup do końca wakacji pakiet 6GB za 6zł(chyba że potrzebujesz więcej GN to wykup dwa, tylko jeden ostatniego dnia sierpnia), który jest ważny do końca października,(jak wykupisz ostatniego dnia sierpnia), a potem to Play na kartę-10 zł za 1GB z lejkiem, 0,29 gr/min, 0,09/ min, ale to się jeszcze może zmienić.

#649397  autor: Orlik666
 23 lip 2013, 15:26
Przenieś numer do NJU mobile (opcja z rachunkiem) - umowa na czas nieokreślony, wydajesz tyle ile potrzebujesz w miesiącu, no limit na rozmowy po przekroczeniu 29 zł ( 0,19 zł / min ). SMS no limit po przekroczeniu 9 zł. Osoby mające darmowe połączenia wewnątrz sieci Orange dzwonią do Ciebie za darmo. Klienci Orange, nie muszą wymieniać swoich kart SIM jeśli migrują do NJU.

T-mobile odradzam. To oszuści żerujący jak hieny na swoich abonentach, proponujący zawiłe umowy (nawet na 4 lata!) oraz drogie usługi dodatkowe. Przy przedłużeniu umowy, moja mama miała otrzymać internet 2 GB / miesięcznie na cały okres umowy - dostała tylko na 6 miesięcy przy 24 miesięcznej umowie. Tej sieci nie polecam najgorszemu wrogowi. Chyba jedyną jej zaletą jest przyzwoity zasięg (co się zmieni ponieważ niedługo dzięki budowaniu sieci NETWORKS, zasięg Orange i T-mobile będzie taki sam) oraz według opinii co niektórych, wysoka jakość połączeń (ja różnicy nie widzę). Mówię to jako wieloletni abonent Era/T-mobile (mój numer w tej sieci był 8 lat!), płacący rachunki w wysokości 150 zł miesięcznie. Niestety, po przejęciu Ery przez T-mobile oraz zmianie nazwy, jakość obsługi klienta padła na pysk. Szacunek, to nieznane przez pracowników tej korporacji słowo.

#649480  autor: st.konsultant
 23 lip 2013, 20:49
Orlik666 pisze: Przy przedłużeniu umowy, moja mama miała otrzymać internet 2 GB / miesięcznie na cały okres umowy - dostała tylko na 6 miesięcy przy 24 miesięcznej umowie.
Nie ma w TM oferty, gdzie pakiet 2GB jest tylko na 6 miesięcy. We wszystkich aktualnych promocjach pakiety są darmowe całą umowę.

Szóstka w tym przypadku oznacza zupełnie coś innego. Wystarczy sprawdzić w umowie.

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 005472.pdf

punkt:

16.19.5.
W przypadku taryf Rodzina 80, Rodzina 110, Rodzina 140 zostanie aktywowana usługa blueconnect 39 (zmiana prędkości po 2GB) za 0 zł z VAT miesięcznie na warunkach promocyjnych automatycznie w ciągu 48 godzin od momentu realizacji Aneksu, co zostanie potwierdzone SMS’em. Promocyjna opłata abonamentowa będzie obowiązywać przez cały okres trwania Aneksu.

#650173  autor: chrupka
 26 lip 2013, 11:55
Jestem w T-mobile (wcześniej era) od 13 lat i nie narzekam. Wczoraj podpisałam aneks do umowy, jak czegoś nie rozumiałam to zadzwoniłam i mi wytłumaczyli. Nie wiem skąd tyle nagatywnych opinii. Przed podpisaniem umowy sprawdzałam oferty innych operatorów i szczerze mówiąc niczym szczególnym się nie wyróżniały, dlatego zostałam przy starym operatorze. Konsultantka skonfigurowała mi pakiet tak, że naprawdę jestem zadowolona. Nie ma co patrzeć na przykładowe pakiety, bo wiem po własnym przykładzie, że operator jest elastyczny. Trzeba dzwonić i rozmawiać, negocjować. A i żeby nie było tak kolorowo, to niestety osoby pracujące w punktach obsługi zdarzają się niekompetentni, siedzą tam jak za karę. Dlatego ja proponuję dzwonić a do salonu iść tylko po to, żeby sobie telefon obejrzeć i dotknąć.

#650893  autor: Horacy
 29 lip 2013, 10:15
TM jest jak najbardziej elastyczny, przy przedłużeniu można dostać taką ofertę że u innych to nawet takich nie ma :)