• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #639916  autor: olciakko
 16 cze 2013, 16:47
Witam.

Piszę w sprawie taryfy jaką powinnam wybrać.

Jestem w Orange i chcę aby tak zostało, jednak mój obecny plan taryfowy (Pelikan II 39,90) nie przynosi mi żadnego zadowolenia - dosłownie...

Obecnie mam tak na dobrą sprawę tylko smsy i rozmowy, internet mogę mieć, ale dopiero jak dokupię sobie minimum 100mb ponieważ podczas przeglądania np Facebooka mogą ściągać mi się inne dane.

Oto moje wymagania co do taryfy :
- Internet : facebook, instagram, google, twitter
- smsy : nie więcej niż 600
- minuty : nie więcej niż 60 min

Tyle potrzebuję. Może idealną opcją byłaby oferta na kartę ? Wykupiłabym sobie pakiet internetu, smsów i minut, ale nie wiem czy się opłaca.

Abonament/doładowanie max 50zł/mies.

***Pytanie dodatkowe***
Czy 500MB internetu do facebooka, instagramu, google, twittera i ew. youtuba wystarczy na miesiąc ? Będą to max 10 minutowe sesje np. 4 razy dziennie (w szkole, autobusie, na zakupach, na wycieczce).

#639935  autor: Niezgodna7
 16 cze 2013, 18:24
Orange FREE na kartę, doładujesz sobie za 25zł, dostaniesz 1Gb na neta, a 25zł wydasz sobie na rozmowy.
Konto i Gb będzie ważne rok po wykupieniu stażowego za 3zł.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#639939  autor: olciakko
 16 cze 2013, 19:02
Calm7 pisze:Orange FREE na kartę, doładujesz sobie za 25zł, dostaniesz 1Gb na neta, a 25zł wydasz sobie na rozmowy.
Konto i Gb będzie ważne rok po wykupieniu stażowego za 3zł.
Internet będę miała cały czas, od początku do końca, czy jak ?

Numer ważny tylko rok ? To chyba nie przejdzie...

#639940  autor: Ruben
 16 cze 2013, 19:13
olciakko, ważność konta możesz sobie przedłużać o kolejny rok wysyłając bezpłatny SMS na nr 8002 o treści START.
Nie wiem jak jest z SMS, bo stawka cennikowa przy ilości jaką wysyłasz jest nie do przyjęcia. Nie wiem czy są jakieś pakiety. Tutaj Calm7 musi doradzić ;)
Jeżeli nie byłoby pakietu SMS, to proponowałbym rozważyć przedłużenie umowy ale zmiana taryfy na Smart Plan Multi z 0,5GB za 49,90 pln. Składając wypowiedzenie i kontaktując sie z Działem Utrzymania klienta można otrzymać rabat 30% na cały okres umowy oraz SMSy do wszystkich gratis. Czyli Ciebie taki zestaw kosztowałby ~35 pln/m-c.
O przedłużaniu umów w Orange można poczytać TUTAJ

#639978  autor: Niezgodna7
 16 cze 2013, 22:32
Olciak,
po każdym doładowaniu konta, Twój pakiet netu będzie powiększany o 1Gb.
Numer ważny rok, po doładowaniu za 25zł znów rok.
To wstępne informacje, poczytaj o Orange free na kartę.

#640006  autor: Ruben
 17 cze 2013, 06:44
Calm7, ale co z SMS, bo olciakko potrzebuje ich do 600 szt./m-c a to ze stawką 20gr/SMS czyni tę ofertę nieopłacalną.

#640009  autor: Niezgodna7
 17 cze 2013, 07:15
Ruben. Ja to zrozumiałem tak, że z abonamentu będzie smsować, a z prepaida dzwonić i neta używać.
Jeśli nie, to esy (cena) wykluczy Free.
PS.
Te 600 sms, do do wszystkich sieci, Olciak?