• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #638848  autor: bt23
 11 cze 2013, 21:39
Witam.

Z tego względu, że za kilka doładowań kończy mi się umowa w Mix T-Mobile chcemy z dziewczyną przenieść swoje numery do jednej tańszej sieci, gdyż w T-Mobile jest mi po prostu za drogo. Ona jest w Plusie. Mamy na myśli tylko tanie oferty na kartę bez telefonu typu Play na kartę, nju mobile, Heyah itp.

Piszę z prośbą abyście doradzili co będzie dla nas najlepsze. Zaznaczę tylko, że zależy nam na smsowaniu, ponieważ do godziny 15:00 jesteśmy w pracy i dużo piszemy, a później ewentualnie na tanich lub darmowych rozmowach między sobą. Internetu wogóle nie bierzemy pod uwagę, ponieważ jest dla nas zbędny choć oczywiście gdyby była atrakcyjna oferta to czemu nie.

Od paru dni gdy orientowałem się i w miarę porównywałem oferty to chyba największe wrażenie na mnie zrobił Play. Za przeniesienie numeru jest 60 zł bonusu, darmowe smsy i połączenia wewnątrz sieci. Do innych 0,29 gr/min i 0,09 gr/sms ( http://www.play.pl/promocja/przejdz-do-play-na-karte/ ). Tylko nie wiem do końca jak wygląda sprawa z ważnością konta. Za ile trzeba by było doładowywać konto żeby były aktywne połączenia do innych sieci.

Dlatego proszę o wasze propozycje, co polecacie :) Z góry dziękuję i pozdrawiam!

#638854  autor: MarekAG
 11 cze 2013, 21:50
Wchodzisz tu i na dole masz zakładkę "ważność konta".

Ogólnie najbardziej opłaca się doładowywać za 50 zł.

#638858  autor: Blank
 11 cze 2013, 21:58
Hej,

Do waszej dyspozycji jest wspomniany przez Ciebie Play na kartę 0gr lub Play na kartę Formuła mini max.
W obu połączenia, SMSy i MMSy wewnątrz sieci P4 są bezpłatne.
Ważność konta:
Obrazek

Różnica polega na dostępnych pakietach. W PnK 0gr masz do dyspozycji pakiet nielimitowanych SMSów do wszystkich sieci za 10 zł, pakiet złotówek 10 zł za 5 zł (promocyjne złotówki można wykorzystać na SMSy, połączenia i MMSy do wszystkich sieci), pakiet internetowy 1GB za 10 zł na 30 dni i 30 minut za 6 zł.
W PnK Formuła Mini Max natomiast dostępne są (prawdopodobnie, bo to nowa oferta) tylko pakiety internetowe 100 MB za 5 zł, 500 MB za 9 zł i 1,5 GB za 20 zł.
W zamian za to, obowiązuje tam mechanizm nielimitowanych połączeń (po wydaniu w ciągu miesiąca 29 zł na rozmowy do innych sieci) i SMSów oraz MMSów (po wydaniu w ciągu miesiąca 9 zł na SMSy do innych sieci) do wszystkich sieci (choć to pewnie was nie interesuje :))
W praktyce oznacza to, że powinniście doładowywać za 50 zł co 100 dni, co daje 15 zł miesięcznie (x2).

Inna możliwość to:
nju mobile (tylko SMSy) z rachunkiem to 9 zł miesięcznie (x2).

Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

[ Dodano: 2013-06-11, 22:03 ]
Jeszcze dodam, że w T-mobile (jeśli oboje byście tam byli) są pakiety:
600 SMS za 6 zł oraz nielimitowane rozmowy w T-mobile za 10 zł. W sumie daje to 16 zł miesięcznie (jeśli wystarczy wam 600 SMS). Do tego Rok ważności konta - raz aktywujesz - płacisz 5 zł, a później wyłączasz.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#638896  autor: orson_dzi
 11 cze 2013, 23:05
Strzelcie sobie po abonamencie w nju mobile. Jak będziecie tylko pisać, to macie pełny no limit na SMS-y za 9zł miesięcznie. jak nic więcej nie robisz z telefonem, to będą to wszystkie koszta jakie poniesiesz.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#638937  autor: Emsi
 12 cze 2013, 08:56
Jak do SMS-owania to tylko dwa startery Heyah i po sprawie.

#638955  autor: Horacy
 12 cze 2013, 10:16
Też mi się tak wydaje że startery Heyah będą najlepsze... po 2 startery za 5 zł, doładować się za 10 zł, wykupić i wyłączyć RWK, wtedy powinien być rok pisania SMS za całkowity koszt 10zł/os, tylko nie wiem czy jak się wyłączy RWK wtedy stan konta wraca do określonego wcześniej np 1 miesiąc, czy też zostaje rok w przód.

#638958  autor: Emsi
 12 cze 2013, 10:33
Po dezaktywacji RWK zostaje nabyta w ramach promocji ważność konta. Czyli aktywujemy za 5zł RWK i po wydłużeniu o rok dezaktywujemy.

#638966  autor: auvi
 12 cze 2013, 11:21
2013 SMS ważnych do końca roku w Virgin. Ale co to jest dla dużo piszących? Swego czasu wypisywałem tyle z dziewczyną w miesiąc. Wtedy najbardziej opłacał się Play. 10 zł/mc za nielimitowane SMS do każdej sieci, rozmowy miałem do niej darmowe z abo w Play.

Kilka powyższych porad zakłada tylko pisanie, więc jest wg mnie bez sensu.

#638972  autor: Emsi
 12 cze 2013, 11:50
Auvi, promocja w Virgin o której piszesz jest już nieaktualna. Porady zawierają tylko pisanie, bo głównie o to chodziło autorowi tego tematu.

#638985  autor: auvi
 12 cze 2013, 12:25
@Emsi, dzięki za info o Virgin.
A co do autora tematu to wspomniał również o tanich lub darmowych rozmowach. Poza tym zakładam również, że nie będzie nosił kilku telefonów, raczej czasem mu się przyda jakaś kasa na koncie, żeby zadzwonić, chociażby po pizzę czy taksówkę albo po prostu do rejestracji lekarza.

#639010  autor: Emsi
 12 cze 2013, 12:53
No to w Heyah jest taka opcja z darmowymi rozmowami między dwoma numerami. Poza tym można aktywować darmowe rozmowy w sieci po doładowaniu za 30zł. Pierwsza opcja to tyle darmowych dni, za ile złotych doładujesz.

#639015  autor: Spioszek
 12 cze 2013, 13:06
bt23 Proponuje Play na kartę 0, i doładowania po 50zł raz na 3 miesiące i 10 dni ;).

Macie wtedy prócz SMSów również darmowe rozmowy i to do całej sieci, a wspomniałeś że po pracy przydałyby się darmowe albo tańsze rozmowy więc oferta jak znalazł ;).

W dodatku całe 50zł macie do wykorzystania na inne rzeczy ;)

#639040  autor: bt23
 12 cze 2013, 13:53
darkangel pisze:bt23 Proponuje Play na kartę 0, i doładowania po 50zł raz na 3 miesiące i 10 dni ;).

Macie wtedy prócz SMSów również darmowe rozmowy i to do całej sieci, a wspomniałeś że po pracy przydałyby się darmowe albo tańsze rozmowy więc oferta jak znalazł ;).

W dodatku całe 50zł macie do wykorzystania na inne rzeczy ;)
Jeszcze jest bonus 60 zł za przeniesienie numeru :P Od początku się nad tym zastanawiałem i chyba ciężko innym jest przebić tą ofertę. Dodatkowo najwięcej znajomych jest w Play a także mój tata, brat i jej brat :P

#639045  autor: Spioszek
 12 cze 2013, 13:59
Skoro jeszcze rodzina ma w Play, to nic lepszego nie znajdziesz ;).

Tylko pamiętaj że 60zł za przeniesienie trafia na konto promocyjne ;) i by je dostać trzeba chociaż za 5zł zasilić telefon.

Jeśli byś zmienił taryfe przed zasileniem i przyznaniem bonusu 60zł to wtedy zostaje on bezpowrotnie anulowany.

#639073  autor: procent
 12 cze 2013, 15:33
tylko play w tym przypadku

#639093  autor: Emsi
 12 cze 2013, 16:19
Trzeba było tak od razu, że masz znajomych / rodzinę w Play. W takim wypadku zgodzę się z resztą co do Play.

#639118  autor: manyaky
 12 cze 2013, 18:08
bt23 pisze:Od początku się nad tym zastanawiałem i chyba ciężko innym jest przebić tą ofertę. Dodatkowo najwięcej znajomych jest w Play a także mój tata, brat i jej brat :P
Jeśli SMSujesz również poza sieć, to ciekawą opcją jest zaproponowana przez Karlos20 - wykupienie pakietu 10zł promocyjnych środków za 5zł głównych i wtedy w taryfie Formuła Mini Max otrzymujesz no-limit SMS za 4zł. :wink:

ALE - stracisz bonus 60zł i nie wiadomo, czy nie wyłączą pakietu 10za5 w tym wariancie ofertowym.

#639833  autor: Precelos
 16 cze 2013, 00:32
Horacy pisze:Też mi się tak wydaje że startery Heyah będą najlepsze... po 2 startery za 5 zł, doładować się za 10 zł, wykupić i wyłączyć RWK, wtedy powinien być rok pisania SMS za całkowity koszt 10zł/os
tylko oni czesto blokuja takie karty, duzy ruch sms bez doladowania

IMO najlepszy bedzie play 0
bt23 pisze:Zaznaczę tylko, że zależy nam na smsowaniu, ponieważ do godziny 15:00 jesteśmy w pracy i dużo piszemy, a później ewentualnie na tanich lub darmowych rozmowach między sobą.
nie lepiej sie spotkac osobiscie? :mrgreen:

Obrazek

#639864  autor: Niezgodna7
 16 cze 2013, 12:51
Haha
Gdyby tylko mogli, to by się spotykali po pracy
;- )
Zapewne te nowe doładowanie za 50zł na 100dni załatwi sprawę.
(play).

#642111  autor: buba1234
 25 cze 2013, 16:30
Sposob na 2 startery, lub przeniesienia 2 osób [tudziez calej rodziny i znajomych :P ]

Pierwszy sposob chyba odpada bo masz rodzinę w Play, ale zostawię go bo może innym sie przyda co beda czytac ten watek. No chyba, ze malo dzwonisz do rodziny.
1. Lycamobile PL rozmowy wewnatrz sieci bardzo tanio.
Ciesz się nielimitowanymi rozmowami z Lycamobile do Lycamobile w obrębie Polski.
Skorzystaj z naszej oferty doładowując swoje konto kwotą: 10zł, 20zł, 30zł lub 50zł. Nielimitowane bezpłatne rozmowy są ważne przez 14 dni od daty doładowania. Po tym okresie obowiązuje opłata 0.29zł za 30 minutowe połączenie.
Dotyczy wyłącznie klientów w Polsce.
Oferta ważna do 30/06/2013 - to zwykle przedluzają z miesiaca na miesiac.

Najwazniejsza zaleta nie trzeba doladowywac konta, by miec wazne konto [poza pierwszym doladowaniem]. Jak chcesz rozmawiac dluzej niz 30 minut to po prostu po 29 minutach przerywasz polaczenie i znowu wykonujesz kolejne polaczenie. Waznosc konta automatycznie sie przedluza o 80 dni po wykonanniu jakiejkowliek czynnosci telefonem. Jest to najtansze rozwiazanie. Doladowania kiedy chesz i ile chcesz.
Wada jest koszt minuty do sieci PLAY: 39 gr/min, niezrozumiala stawka zwlaszcza w konteksie dzialan UKE. Mozliwe, ze ja obniza lub jest blad na stronie, bo wszysy w kolo obnizyli.

Koszt zalezy od intensywnosci dzownienia, wychodzi ponizej grosza za minutę.
http://www.lycamobile.pl/po/Nielimitowa ... le-w-Polsc

I jeszcze inny wariant
2. Klucz Mobile za 50zł doladowania sa przez pól roku darmowe rozmowy wewnatrz sieci, 12000 minut na 180 dni [pol roku] czyli średnio ponad 66 minut dziennie. Smsy w sieci za 0zł.

koszt na miesiac: 8,33zł
koszt na rok: 100zł
Kasa z doladowania jest do wykorzystania na koncie na inne rzeczy.
http://www.klucz.net/

Obie sieci dzialaja na zasiegu Plusa.