• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 1 z 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
 #638705  autor: MarekAG
 11 cze 2013, 12:01
Formuła Mini Max na kartę to nowa oferta Play, w której ustalono limity - 29 zł dla połączeń, 9 zł dla SMS-ów i 5 zł dla Internetu. Oferta dostępna jest od dziś od godziny 11.

Limity są ważne do końca kalendarzowego miesiąca. Po przekroczeniu 5 zł na cennikową transmisję danych włączany jest lejek. Po przekroczeniu limitu na połączenia i wiadomości, kolejne są darmowe.

Połączenia i wiadomości do Play są bezpłatne. Cennikowe ceny usług do innych sieci to:
29 groszy za minutę rozmowy,
9 groszy za SMS-a,
19 groszy za MMS-a,
2 grosza za 100 kB.

Dostępne są następujące pakiety transmisji danych (z lejkiem):
100 MB za 5 zł,
500 MB za 9 zł,
1,5 GB za 20 zł.

Do nowej oferty można zmigrować za pomocą kodu *163*9#.

Ważność konta po doładowaniu jak w innych ofertach na kartę w Play.

Pakiety Internetowe ważne są do końca miesiąca kalendarzowego. Po migracji do Formuły Mini Max na kartę, konto ważne jest 14 dni. Migracji podlegają tylko środki z głównego konta.

Obrazek

AKTUALIZACJA:

Są już regulaminy i cenniki:

Cennik:
http://www.play.pl/resources/pdf/2013/C ... 062013.pdf

Lejek 8 kb/s. :shock:

Darmowe startery:
http://www.play.pl/resources/pdf/2013/R ... 062013.pdf

Link do oferty na play.pl:
http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -na-karte/

Pakiety internetowe schodzą przed bezpiecznym internetem. Można aktywować dowolną ilość pakietów w miesiącu.
http://www.play.pl/uslugi/pakiet-intern ... a-minimax/
Ostatnio zmieniony 16 cze 2013, 22:21 przez MarekAG, łącznie zmieniany 3 razy.

#638709  autor: armator11
 11 cze 2013, 12:12
1. Czy wykupiony pakiet net schodzi jako pierwszy przed pobraniem 5 zł?

Ogólnie oferta bardzo dobra :)

#638711  autor: Blank
 11 cze 2013, 12:16
Nie tyle kopia, co połączenie oferty abonamentowej nju mobile z ofertą Play na kartę (0gr).
W rezultacie, połączenia i wiadomości w Play są bezpłatne, a stawki dziedziczone są z Play na kartę. Jednocześnie zachowano mechanizm działania nju mobile dla połączeń i SMSów (do 29/9 zł) i zastosowano tańszy lejek za 5 zł (zamiast 19). Szkoda tylko, ze w ramach ceny dostajemy tylko 25 MB.
Małe pakiety internetowe są bardzo nieatrakcyjne (100 MB/5 zł, 500 MB/9 zł), jeśli porównać z nju czy Playem, ale ten duży jest już akceptowalny (20 zł / 1,5GB).
Pakiety musiały być droższe, gdyż Play na kartę straciłby sens.

Niestety, nadal brak regulaminów i Cennika, więc nie wiadomo jakie będą kruczki.
Migracja do oferty oznacza (na 90%) utratę środków promocyjnych. Niewykluczone, że takiego konta (Pakiet złotówek) w ogóle w ofercie nie ma i nie będzie bonusów do doładowania, oraz pakietów 10za5.

Oferta powiedziałbym zatem średnia. Mogło być lepiej, ale ja niczego lepszego się nie spodziewałem :)

Zdecydowana zaleta to jakość sieci Play, bo ta w Orange to gorzej niż żałosna jest. Ważność konta jest nie najgorsza, 15 zł miesięcznie (by utrzymać połączenia wychodzące).
Oferta nie jest lepsza (pod względem cenowym) od nju.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#638716  autor: MarekAG
 11 cze 2013, 12:32
Są już regulaminy i cenniki:

Cennik:
http://www.play.pl/resources/pdf/2013/C ... 062013.pdf

Darmowe startery:
http://www.play.pl/resources/pdf/2013/R ... 062013.pdf

Lejek 8 kb/s. Dziękuję bardzo za taką prędkość... Równie dobrze lejka mogłoby nie być, to jedynie tani chwyt marketingowy.

Link do oferty na play.pl:
http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -na-karte/

Pakiety internetowe schodzą przed bezpiecznym internetem. Można aktywować dowolną ilość pakietów w miesiącu.
http://www.play.pl/uslugi/pakiet-intern ... a-minimax/

#638719  autor: pakierhakierxd
 11 cze 2013, 12:42
Gdybym miał prepaida to bym przeszedł :),bardzo podoba mi się taki mechanizm jak tutaj i w Nju.

Pozdrawiam :)

#638721  autor: zygikuleczka
 11 cze 2013, 12:48
Dobra oferta dla tych co chcą się nagadac i napisać do oporu. Dla minimalizujących koszty nie nada się zbytnio.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#638732  autor: user_delete34
 11 cze 2013, 13:49
zygikuleczka, dokładnie, ale obecnie wszystkie nastawiają się na to, by wziąć tyle samo za usługi (albo i więcej), tylko zaoferować więcej jednostek do wykorzystania przez klienta.
Choć to takie abo-nie abo, w dodatku bardzo nieoryginalne, podoba mi się. Dla "niewyżytych" i rozmawiających (w tym też SMSy, internet-komunikatory itp) bez liku - oferta świetna, po warunkiem, że w ich terenie PLAY świadczy usługi na dobrym poziomie.
Lejek rodem z XX wieku. ;)

#638735  autor: słoneczny
 11 cze 2013, 14:00
zygikuleczka pisze:Dobra oferta dla tych co chcą się nagadac i napisać do oporu. Dla minimalizujących koszty nie nada się zbytnio.
Nie do końca. Jeśli nic nie popsują w kwestii migracji na inne taryfy, to jest to fajny element nawet dla tych oszczędnych. Potrzebuje dużo to skaczę na miesiąc do MM, nie potrzebuje - wracam do RWK.

#638737  autor: Kryniczanin
 11 cze 2013, 14:10
No i to jest odpowiedź, nju na kartę nie istnieje przy tej ofercie.

#638740  autor: zygikuleczka
 11 cze 2013, 14:17
słoneczny pisze:Nie do końca.
Zmiana oferty na inną nie jest plusem tej propozycji;] Jest jedynie dodatkową możliwością, która w Play jest dostępna bez większych problemów.

#638745  autor: patrix-83
 11 cze 2013, 14:28
Wskaże mi ktoś z was regulamin tej oferty FORMUŁA MINI MAX??? Bo na portalach widzę cennik,regulamin migracji i startera a nie ma regulaminu promocji.

Wrzućcie linka jakby co.

#638747  autor: Blank
 11 cze 2013, 14:48
zygikuleczka,
moim zdaniem jest plusem, bo niewykorzystane środki (KG) przechodzą razem z tobą :)

Niemniej jednak oferta jest w najlepszym wypadku średnia, a powiedziałbym nawet, że żenująca.

Po 1. przepadają pakiety złotówek - to pierwsza taka sytuacja (w PnK).
Po 2. okres ważności po migracji to tylko 14 dni, nawet jeśli migrujemy z PnK/PnK LT. Już mogli dać 30 dni zamiast się ośmieszać, a z PnK/PnK LT nie zmieniać terminu ważności.
Po 3. Lejek do 1 kB/s to już totalna kpina. Do tej pory, Play był swoistym liderem dając 4 kB/s, czyli 2 razy więcej niż konkurencja.
Po 4. Transmisja danych i jej koszt. Ile w końcu? 2gr/100 kB (mat. promocyjne) czy 10gr/100 kB (cennik)
Po 5. rozbieżność pomiędzy Regulaminem Migracji, a Cennikiem Oferty w punkcie 1a.a)
Cennik pisze:W wyniku zmiany oferty:
a) Użytkownik zachowuje kwotę wynikającą z Doładowania oraz Promocyjne Złotówki przyznane na podstawie innych Ofert Promocyjnych, okres ich ważności wynosi 14 dni
Regulamin migracji pisze:6. W wyniku zmiany oferty:
c. przepadają wszelkie pakiety promocyjnych złotówek przyznane na podstawie innych Ofert Promocyjnych
Ogółem, oferta d00py nie urywa. Jak już pisałem, nie do końca udane połączenie nju z rachunkiem z Play na kartę. Oferta ofc znacznie lepsza od Heyah non stop, ale od Play powinno oczekiwać się więcej...

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#638748  autor: user_delete34
 11 cze 2013, 14:52
divhashmorex pisze:zygikuleczka,
moim zdaniem jest plusem, bo niewykorzystane środki (KG) przechodzą razem z tobą :)
Wcześniej to był standard, ale teraz jest ficzer? Jeśli ktoś korzysta z np 10 za 5 czy podobnych promocji, to raczej nie będzie myślał o czasowej zmianie taryfy, tylko patrzy na to, by być w jednej pasującej.

#638750  autor: zygikuleczka
 11 cze 2013, 14:53
divhashmorex pisze:moim zdaniem jest plusem, bo niewykorzystane środki (KG) przechodzą razem z tobą
W każdej ofercie play tak jest, więc to nie jest mocny plus tej oferty a wszystkich ofert play jak już.
a co do rozbieżności to powinien to wyjaśnić regulamin oferty- pewnie szyją go na okrętkę właśnie.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2013, 14:56 przez zygikuleczka, łącznie zmieniany 1 raz.

#638752  autor: KA
 11 cze 2013, 14:56
Kryniczanin, nju na kartę według mnie nie istniało nawet bez tej oferty Play.
Natomiast nju z rachunkiem i tak jest ponad wszystkim, a można je porównywać z ofertami na kartę dlatego, że ma miesięczny okres wypowiedzenia.
Nju z rachunkiem: utrzymanie numeru tylko 9 zł (w MM więcej), za 9 zł NL sms oraz mms (w MM brak NL mms), 19gr vs. 29gr za minutę (też na korzyść nju).
Darmo w Play po przemyśleniu nic nie daje w tej konstrukcji oferty, ale tu (przynajmniej marketingowo) przewaga MM w Play nad nju.
Jeszcze kwestia zasięgu. Jednak Orange w pewnych znanych mi miejscach to tragedia, a w Play nie zdarzyło mi się jeszcze, żebym nie miał zasięgu (ewentualnie Plus lub Orange ZAWSZE pomagał).
Play ma nadal najlepsze abo bez tel, zwłaszcza dla przedłużających (dla wiedzących JAK przedłużać w Play :-D ).
Jednak z tych "nowoczesnych" ofert NL nju z rachunkiem było pierwsze i nadal jest.

#638754  autor: Blank
 11 cze 2013, 15:06
zygikuleczka, to jest plus względem innych ofert no limit. A nie względem innych ofert...

KA,
utrzymanie numeru tylko 9 zł (w MM więcej)
W play 15-25 zł / mc.
za 9 zł NL sms oraz mms (w MM brak NL mms)
MMSy też są wliczone
Darmo w Play po przemyśleniu nic nie daje w tej konstrukcji oferty, ale tu (przynajmniej marketingowo) przewaga MM w Play nad nju.
Jeśli wcześniej piszesz o "utrzymaniu numeru", to jak najbardziej daje i to bardzo dużo. W kwestii no limitu oczywiście znaczenia nie ma
Play ma nadal najlepsze abo bez tel, zwłaszcza dla przedłużających (dla wiedzących JAK przedłużać w Play :-D ).
To wyjaw mi tę tajemnicę, bo 5 zł rabatu od "M"ki i figa z makiem dla "S"ki to moim zdaniem nic ciekawego. Nielimitowane SMSy to "zabawka" dla małolatów i z tego zerowy pożytek
a można je porównywać z ofertami na kartę dlatego, że ma miesięczny okres wypowiedzenia.
W nju mobile jest miesięczny okres wypowiedzenia, czyli trwający od 28 do 61 dni (jeśli ktoś złoży wypowiedzenie 1 lipca i od 1 ma okres rozliczeniowy to numer wyjdzie dopiero 31 sierpnia). W ofertach na kartę okres wypowiedzenia trwa ... 1 dzień roboczy, czyli nawet 61 razy krócej.

#638757  autor: KA
 11 cze 2013, 15:17
divhashmorex, utrzymanie aktywnych wychodzących: 100 zł na 150 dni, czyli 20 zł lub 50 zł na 100 dni, czyli 17 zł (w nju 9). Co do mms - zgoda, ale w pierwszych wiadomościach wszędzie nie było o tym słowa, na stronie Play już jest.
Co do oferty Play tylko SIM, to kwestia indywidualnej interpretacji słowa "tani" lub "atrakcyjny". Dla mnie 400min do wszystkich, NL wszystkiego w Play, 500MB, NL sms/mms i 100min. na 6 mies. to bardzo dużo za 34 zł.

#638759  autor: Kryniczanin
 11 cze 2013, 15:26
KA, Przeniosłem jeden nr do Nju abonament - ok jest jednak dość testowania - oj nie chcą mnie wypuścić dzisiaj odrzucili wniosek o przeniesienie. Powód prozaiczny.

#638762  autor: Blank
 11 cze 2013, 15:36
KA, 50 zł na 100 dni to 15 zł na miesiąc (30 dni). 100 dni to bowiem nie 3 miesiące, lecz 3 i 1/3 miesiąca.

50 zł = 100 dni
5 zł = 10 dni
15 zł = 30 dni

Warto zwrócić uwagę, że w Play wliczone są:
- przekierowania (RBM)
- MMSy (nju)
- połączenia wideo (RBM)
W nawiasach nazwy ofert, gdzie były wliczone te usługi.

Teraz klient ma naprawdę wybór pomiędzy trzema opcjami (bo Heyah to nieudolna kopia nawet nie nju, a raczej RBM).

Gdyby Play naprawdę podpisał umowę z T-Mobile, a ich roaming nie działał tak beznadziejnie jak pozostałych, to oferta Heyah nie miała by racji bytu.

Oferta Play nie jest zła, ale warto zauważyć, ze różnica pomiędzy ofertą dla nowych,a przedłużających jest w zasadzie znikoma (5 zł + można wynegocjować NL SMS, co jak wspomniałem przyda się niemal wyłącznie dzieciakom).

#638763  autor: JanNowak
 11 cze 2013, 15:37
według mnie oferta przebija nju mobile, tym bardziej że nju na kartę to problematyczne włączanie za 2 zł - poplątanie z pomieszaniem
jedyna wada to 29 gr/min

Pozycjonowanie stron Pierwsze Pozycje
  • Strona 1 z 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
  • 1
  • 2
  • 3