• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #634612  autor: czaron87
 22 maja 2013, 13:17
Witam, jestem marynarzem pływam po całym świecie jednego dnia jestem tu drugiego tam, chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mógłbym tanio dzwonić ze swojego smartfona lub swojego zwyklego telefonu komórkowego, na telefony komorkowe do polski(tylko do polski nigdzie indziej). Zawsze jak jestem w porcie np chiny to kupuję tam kartę pre-paid wkładam ją i dzwonie ale taka karta starcza na 4-10 minut rozmowy a kosztuje ok 10 dolarów. Wiem że jest coś takiego jak Voip ale nie wiem czy to by sie sprawdzilo w moim przypadku. Bardzo proszę o poradę bo lada moment wypływam. Jeśli voip to jak miałbym z tego korzystać i od jakiego operatora najlepiej. Można też robić tak że kupuję kartę prepaid chińską, indyjską, pakistańską albo inną, potem wykupuję pakiet gigabajtów i łączę się przez skype z innym użytkownikiem skype, ale mi zależy żeby dzwonić z komorki na komorke bo wiadomo ze nikt nie siedzi 24 na dobe na skypie. Bardzo proszę o poradę.

#635094  autor: AERO2 USER
 24 maja 2013, 18:46
Najprościej będzie skorzystać z usługi callback Freeconet. Kupujesz tego prepaida w Chinach, puszczasz szczura na polski numer dostępowy w usłudze callback Freeconet, po odrzuceniu połączenia serwer Freeconet oddzwania na Twój chiński numer komórkowy w cenie 6 gr. minuta, autoryzujesz PINem a następnie możesz wykonywać połączenia wpisując numer docelowy. Polskie komórki 24 gr. Szczegóły na stronie usługodawcy np. https://www.freeconet.pl/pl/strefa-klie ... instrukcja