• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #627943  autor: Flash999
 19 kwie 2013, 18:21
Witam,
zamierzam zmienić Play Lubię to! na ofertę Red Bull Mobile. Zanim to zrobię, chciałbym się dowiedzieć, czy jest różnica prędkości Internetu pomiędzy Play a Red Bull Mobile na nadajnikach P4? Nie chodzi mi o stałe ograniczenie, które ma miejsce nawet w Play, a o priorytet pomiędzy klientami Play a RBM (czy RBM będzie na przykład wywalany szybciej).

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje (też za te dotyczące infrastruktury Plus/Orange).

Pozdrawiam!

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#627975  autor: buba1234
 20 kwie 2013, 00:38
Obrazek
na starterach red Bulla masz tez logo Play na kartę więc to chyba jest taki sam priorytet. Na jaka taryfę red bulla zmieniasz? 5-miesieczna z 500MB, czy 100-dniową z 2GB?

Zastanów się, podstawowa zaleta Play lubie to! to mozliwosc wykupienia z kasy z konta taniego duzego pakietu 1 GB za 10zł, w red bullu 100 dniowym nie ma dodatkowych pakietów, a w red bullu 5 miesiecznym sa drogie pakiety 25zł za 1GB [choć mają tam darmowy 1GB dodatkowy do wykorzystania za darmo, awaryjnie, ale tylko raz po doladowaniu 10zł i wpisaniu jakiegos kodu].

#627985  autor: Flash999
 20 kwie 2013, 09:39
Na opakowaniu MTV Mobile tez jest logo T-Mobile :). Mniejsza o to. Chodzi mi o ofertę na starterze 5 zł, czyli tę nowszą. Dobrze kombinujesz, jednak w RBM po doładowaniu 50zl (z takich mam zamiar korzystać) dostaję 2 GB. W LT! mam 1 GB. Owszem, mogę kupic pakiet 1 GB za 10 zł ale tylko raz na miesiąc! Więc wydaję 10 zł więcej i mam to samo. 2 GB mi starcza, bo bardzo często jestem w zasięgu WiFi.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#628004  autor: buba1234
 20 kwie 2013, 12:35
Myslalem, ze w lubie to mozna kupowac te pakiety ile sie chce... hmmm

#628009  autor: lee
 20 kwie 2013, 12:53
w zadnej taryfie nie ma takiej opcji
zawsze jest jeden na 30dni niestety byloby za dobrze hehe xd

#628020  autor: potter28
 20 kwie 2013, 13:45
Nie ma żadnych różnić transferowych ;)

#628078  autor: yul69
 20 kwie 2013, 19:25
Mnie śmiga normalnie...tak samo jak Play.
 #862247  autor: maciekperla
 17 kwie 2016, 22:51
Jak to jest z tym priorytetem? Bo na karcie RBM (Nielimitowane szybki Internet LTE za darmo) około godz. 21 osiąga 2-3Mb/s. Natomiast włożyłem karte Play i spokojnie zmierzyłem 10 Mb/s. Czy jest jakieś pierwszeństwo na BTS? Czy RBM ma niższy priorytet?
 #862279  autor: piotras
 18 kwie 2016, 12:14
Jak zależy Ci na szybkim internecie to lepiej całkiem zmień sieć bo tak jak ktoś napisał wyżej w dużych miastach 2-3Mbit/s to maks co można osiągnąć w godzinach wieczornych niezależnie od priorytetu. Mam na myśli ich "ultra" lte ;).

Z ciekawości ostatnio wykonywałem pomiary i o ile w dzień jest zawsze 30-40Mbit, to po 20 wieczorem zawsze 2-3Mbit. Pomiary w tej samej lokalizacji. Porażka.
 #864068  autor: adziu82
 29 kwie 2016, 17:27
Mogę podpiąć się pod temat?
Mam pytanie techniczne. Odszedłem z abonamentu Orange i zakupiłem starter RedBull Energy, poprzednio cały czas logowało mnie w Niemczech do E-Plusa i teraz także.
Kiedyś ktoś na pewnym forum napisał mi, żebym poprosił Orange, aby zmienili priorytet, ale nie pisałem.
Teraz napisałem, żeby RedBull to zrobiło, ale odpisali mi, że nie mogą to zrobić, bo to jest opcja operatora zagranicznego.
Więc jak to jest, może to mój operator ustawić?
Jak daję na ręczny, to i tak często mi przeskakuje na E-Plusa gdzie on ma najsłabszy zasięg.

RawStyle
 #864086  autor: adziu82
 29 kwie 2016, 20:48
Nie rozumiesz.
Jak miałem Orange, wskakiwał mi E-Plus ( ktoś na pewnym forum napisał mi, żebym zadzwonił do Orange i poprosił o priorytet kiedy jestem za granicą na np Vodafone, aby łapało mi pierwsze ) a ten operator ma najsłabszy zasięg.

Teraz mam to samo na RedBull, łapie mi tylko E-Plus i czy będąc w roamingu zagranicznym, nie ma szans na nadanie priorytetu będąc za granicą na inny niż E-Plus?
Taką dostałem odpowiedź od BOK-u RB, że oni nie mogą to zrobić.

RawStyle