• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #627119  autor: DawCioS
 15 kwie 2013, 10:14
Witam , zaczne od tego , że korzystam z telefonu sony xperia s i mam z nim pewien problem nie mam zbyt dużo aplikacji wgranych (chyba3-4) a jednak moja pamieć nie wiem jaka to jest (wchodziłem ustawienia>aplikacje>działajace) i tam mam zużyw. pamiec ram na poziomie 505MB a wolnej mam jeszcze 130mb czyli telefon zużywa 80% pamieci ram chociaż ja nic nie robie , Prosze podzielcie sie ze mna swoimi doświadczeniami , albo jakimiś radami :(
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2013, 16:40 przez DawCioS, łącznie zmieniany 1 raz.

#627121  autor: Precelos
 15 kwie 2013, 10:19
nie przejmuj sie tym, ja w tej chwili mam wolne 68mb

Obrazek

#627122  autor: DawCioS
 15 kwie 2013, 10:19
ale czuje , że zwolnił :(

#627129  autor: UndiscloseD
 15 kwie 2013, 11:08
A masz jakiś program zainstalowany do "oczyszczania telefonu"?
Jeżeli nie, zainstaluj Android Assistant. Można tam ustawić częstotliwość oczyszczania systemu. Ja mam bodajże co godzinę.
Program jest łatwy w obsłudze więc na pewno sobie poradzisz.

#627130  autor: DawCioS
 15 kwie 2013, 11:18
miałem coś wcześniej ale usuwało historie pamiec podręczną itp , ale sprobóje tego programu

#627200  autor: orson_dzi
 15 kwie 2013, 16:42
A macie problemy. Na telefonie obecnie mam tylko trzy gry, wszystkie wyłączone. Czysty Android w Nexusie i zajęte mam lekko ponad 500MB.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#627205  autor: user_delete19
 15 kwie 2013, 16:48
hm... "pamięć jest po to, żeby jej używać" ;)

A na poważnie - też mam neksusa, mam stosunkowo dużo oprogramowania i... ostatnio zaczął mulić, procesy aplikacji zaczęły się automatycznie wyłączać... odinstalowałem aplikacje, zużycie pamięci trochę spadło, ale dalej mulił i występował problem z samykającymi się aplikacjami...

Problem? bug w CyanogenModzie i jakiś wyciek pamięci ;-) Poprawili, zainstalowałem znowu masę aplikacji, zajęcie pamięci w okolicach 95% (mam wolne jakieś 50-60MB z 1GB) i... nic nie muli.

Ergo - Android jest takim systemem, który dąży do maksymalizacji trzymania wszystkiego w pamieci więc używanie "odśmiecaczy" jest o tyle głupie, że po jego użyciu system i tak zacznie ładować wszystko ponownie do pamięci, żeby było szybciej dostępne...

Rzecz jasna problemem może być jakiś niefrasobliwy proces, ale to już trzeba przejrzeć listę aplikacji. OIDP jest automat, który analizuje zainstalowane aplikacje i sporządza raport co może powodować spowolnienia...