• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #626359  autor: Asmoteusz
 11 kwie 2013, 18:10
Witam, kupiłem nowego samsunga galaxy ace 2 na allegro podobno bez simlocka. niestety telefon nie czyta mi karty sim w orange, ale ogolnie jest włączony i moge w nim smigać, menu, aparat itp tylko nie moge dzwonić i u góry mam małe logo karty sim na górze przy godzinie. Sprawdzałem karte sim ojca, który też ma w orange i też niedziała.
Wiecie co z tym zrobić?
A może jednak ma simlocka i jak sprawdzić na jaka sieć jest?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 00:10 przez Asmoteusz, łącznie zmieniany 1 raz.

#626361  autor: best
 11 kwie 2013, 18:15
Jeżeli jest z polskiego salonu i nie ma simocka na Orange, to nie ma prawa mieć simlocka, bo nikt inny go nie zakłada.
Może po prostu telefon nie łapie zasięgu? Zobacz w ustawieniach zasięgu, czy wyszukiwanie jest ręczne, czy automatyczne. Ew. jak to nie pomoże, to sprawdź kartę innej sieci, czy działa.

#626366  autor: Asmoteusz
 11 kwie 2013, 19:17
ten pierwszy sposób nie działa, logo karty sim znika u góry lecz dalej jej nie widzi tak jak wcześniej, drugi sposób spróbuje jutro, bo akurat wszyscy w domu, a także znajomi obok mieszkający mają tego samego operatora (orange), kupie rano starter t-mobile i pojade do kolegi który ma w plusie i pley'a jak tych operatorów karty sim nie bedzie widział telefon to juz nie wiem..