• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #626129  autor: kkkamil
 10 kwie 2013, 16:55
Witam,

Telefon motorola xt610 na androidzie 2.2 z sieci verizon i mam 2 problemy z smsami:

1. Co jakis czas - czesto w trakcie rozmowy dostaje od samego siebie sms_a o tresci "sms0". Czasami jest 2 razy dziennie a czasem raz w tygodniu nie wiem od czaego zalezy czestotoiwosc.

2. Co jakis czas ostatni sms jest wysylany powtornie, na pewno dzieje sie to po restarcie telefonu, ale chyba nie tylko. Zawsze idzie jeden sms - ostatni jaki wysylalem.

Odinstalowalem program verizona do synchronizacji z ich serwerem i wylaczylem synchronizacje z googlem. Nie pomoglo.

Pozdrawiam. Kamil
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 23:27 przez kkkamil, łącznie zmieniany 1 raz.

#626658  autor: orson_dzi
 12 kwie 2013, 23:27
Wygląda na błąd systemowy, więc standardowo reset ustawień i warto sprawdzić jak Twoja karta SIM działa w innym telefonie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#627529  autor: kkkamil
 17 kwie 2013, 14:03
karta działała dobrze w innym telefonie, ale nie był to android, wymieniłem kartę w playu na nową i nic to nie zmieniło..

reset... mam telefon zrootowany, czy po resecie będzie wszystko ok? program do rootowania wgrał mi jakieś dodatkowe programiki, zostaną po resecie?

pozdrawiam. Kamil

#627572  autor: orson_dzi
 17 kwie 2013, 16:32
Wszystko zostanie jak jest, wyczyszczą się wszystkie ustawienia i ew. Twoje pliki.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)