• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #625265  autor: damianjoana
 06 kwie 2013, 15:02
Witam, proszę o opinie w następującej sprawie. Zakupiłem Samsung Galaxy S3 LTE w plusie. Od początku telefon ma problemy z zasięgiem ma najwyżej 1 kreskę, który to zasięg sieci spada momentami do przekreślonego zera - nie można dzwonić ani się do mnie dodzwonić. Dodam iż ta sama karta sim z oryginalnym adapterem w mojej starej nokii e72 w tym samym miejscu ma pełen zasięg sieci. Wysłałem telefon do serwisu który stwierdził że nie ma usterki. Dla pewności sprawdziłem telefon w ten sam sposób w innych miejscach - na nokii zasięg jest zawsze a na GS3 LTE zasięg waha się i chodzi o to że spada momentami do zera. Coż to może być ? Proszę o sugestie.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2013, 23:33 przez damianjoana, łącznie zmieniany 1 raz.

#625307  autor: best
 06 kwie 2013, 17:47
Zmień w ustawieniach zasięg z LTE na WCDMA. Nie będziesz miał wtedy LTE, ale powinien być lepszy zasięg.

#626611  autor: damianjoana
 12 kwie 2013, 19:57
Mam prośbę do użytkowników czy jeżeli miałem w salonie plusa w łodzi siłę sygnału -110dBm to jest to prawidłowa wartość ? Co to jest ASU?

#634160  autor: pakierhakierxd
 20 maja 2013, 16:28
To jest prawie brak zasięgu :P,widocznie jak jest ustawione na lte który jest słaby to tak czasem jest,nie przerzuca cię z lte na wcdma/gsm ?

Pozdrawiam :)