• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #608462  autor: styko
 18 sty 2013, 14:24
Witam. Może jakaś mądra głowa podpowie jakiś więcej +++ na korzyść jednego bądź drugiego operatora.

Jestem abonentem Orange jakieś 14 lat. Co 2 lata jak przedłużam umowę sytuacja jest ta sama, traktowanie stałego klienta jak coś gorszego i proponowanie obrażających promocji. Noszę się ze mianą operatora, gdyż za 2 miesiące koniec umowy. Rozważam ofc. Play z racji tego, że mnóstwo ludzi znajomych ma numer u tego operatora więc odeszło by trochę kosztów z połączeniami (play w siec i za free).

Jednakże jestem zmuszony do zmiany telefonu, i tutaj w orange pojawiła się oferta w abonamencie za 79zł Samsung Galaxy S II (moje ciche marzenie od roku) w cenie 1zł. Nie powiem jest to kuszące, ale zostać w sieci która traktuje klienta jak g... nie widzi mi się :/ Dodatkowo obawiam się o przekraczanie limitu internetu bo bodajże za opcje bezpieczny internet trzeba tam doplacić chyba z 10 zł. Przy takim telefonie oczywiście korzystanie z internetu jest musem...właśnie obawa przed przekraczaniem limitu transferu blokuje mnie przed tą decyzją (może jest jakaś opcja blokowania netu pakietowego powiedzmy po przekroczeniu 500mb).

W play oprócz tych darmowych rozmów w sieci, dostaje 1GB transferu w abonamencie 75zł jednakże telefon jaki najlepiej by mi pasował to Samsung Galaxy S Advance, o klasę gorszy od SII.

Także, chyba czeka mnie rzetelne rozeznanie się co do ofert w abonamencie u obydwu operatorów. Ktoś może podpowiedzieć co by wybrał w takiej sytuacji ??:) Może oprę się na jakiejś średniej za i przeciw :)

Pozdrawiam i z góry dzięki

#608465  autor: Vieslav
 18 sty 2013, 14:43
Jest cały wątek o przedłużeniu umowy, jest napisane co zrobić żeby dostać 30% rabatu na abo na całą umowę. I tak: smart plan multi 89,90zł, po rabacie wychodzi około 62zł, 700 minut + więcej za przedłużenie, 1,5 GB internetu (po przekroczeniu spada prędkość, nie ponosisz dodatkowych opłat), nielimitowane do Orange, usługa deezer gratis (polecam jeśli słuchasz muzyki!), S2 za 1zł. Przy takiej ofercie Play się chowa.

#609579  autor: paker
 24 sty 2013, 10:19
Ja bym wybrał playa z kilku względów. Play korzysta z zasięgu playa, plus, orange więc właściwie na terenie całego kraju. Play stara się o klienta i to stara się w najlepszy możliwy sposób czyli ceną. Orange jest skostniała, nie dba o pojedynczego klienta. Jestem zrażony do tego typ praktyk.

#610332  autor: forum_tg
 27 sty 2013, 13:28
Ja bym Ci zdecydowanie polecił Play. Jak już przedmówca napisał, Play korzysta z roamingu, więc jest to super sprawa. ponadto ceny są świetne, jedynym minusem jest cena telefonów, z tym już gorzej. Ja bym polecił ci wywalczyć jak najwięcej w ofercie bez telefonu, tutaj oni dają duże możliwości. Jak nie masz znajomego w jakimś salonie, to lepiej odpuść salon i korzystaj z rozmów telefonicznych, więcej ugrasz gdyż tak to jeszcze salon dostaje profity za podpisanie umowy, a jak prze telefon / internet załatwisz sprawę to pomijasz pośrednika i dzięki temu masz kolejny argument w kieszeni.

#610520  autor: Ruben
 28 sty 2013, 14:26
styko, przy takim stażu w Orange bez większego problemu uzyskasz rabat 30% i min. 1 tys. min (a nawet 1,4tys.) w abonamencie Smart Plan Multi 89,90pln.
Podsumowując, to jesteś w stanie uzyskać takie warunki:
- Smart Plan Multi 89,90 po rabacie ~63pln
- min. 1000 minut poza sieć
- nielimitowane rozmowy w Orange
- pakiet nielimitowanych SMS
- 1,5GB
- telefon w cenie odpowiedniej do taryfy

Warunek jest jeden. Trzeba się o to upomnieć.
W Play lepszej oferty raczej nie otrzymasz ;)

ps. nie w tym dziale jest temat. Jeżeli jeszcze tu zaglądasz, to zapoznaj się z tym tematem
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... &start=195