• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #607693  autor: sajdowskim
 14 sty 2013, 12:40
Na co zwrócić uwagę przy kupnie używanej 4? Kupiony rok temu na firmę a teraz ja chce go odkupić. Została mi przedstawiona gwarancja jeszcze na 12 miesięcy. Czy to możliwe bo słyszałem że Apple udziela 12 miesięcznej gwarancji.
Proszę o pomoc.

#608145  autor: code
 16 sty 2013, 08:47
Apple udziela 12 miesięcznej ograniczonej gwarancji. po tym czasie masz kolejne 12 miesięcy rękojmi, w której zabezpieczycielem nie jest Apple, a podmiot, który sprzedał urządzenie.

1. włącz/wyłącz wibrację. powinna zaskoczyć od razu i nie brzęczeć. jeśli brzęczy, telefon spadł, lub był rozbierany.
2. zwróć uwagę na dwie kropki (jedna w gnieździe słuchawek, druga w docku). obie powinny być białe. jeśli sa czerwone lub zaczerwienione, telefon miał kontakt z wodą.
3. sprawdź obrys - czy nie ma ubytków w antenach
4. pożycz słuchawki apple i sprawdź, czy po wpięciu działąją przyciski. jesli telefon był rozbierany, zdarza się, że nie działają przyciski głośności i przewijania/odbierania połączenia

jak to wszystko sprawdziłeś, moim zdaniem będzie ok.

#610899  autor: paker
 30 sty 2013, 12:53
Jak jest gwarancja to ja bym w to wchodził. Wg mnie nie ma czego się bać, jest to profesjonalna firma.

#625558  autor: cedoidoen
 07 kwie 2013, 19:12
zdecydowanie polecam. Używam 4ki kupionej jako nowa, ale z tymi telefonami ludzie obchodzą się przeważnie jak z jajkiem. Ale oczywiście zastosuj wskazówki podane powyżej!!

#627150  autor: najlepsza
 15 kwie 2013, 14:07
to fakt, użytkownicy Iphonów maja jakoś tak bardziej w głowie zakodowane, zeby na telefon chuchać i dmuchać :D

#628670  autor: spser
 23 kwie 2013, 08:54
Bo to takie cacuszko :)

http://www.speedautoserwis.pl/
Naprawa samochodów osobowych, dostawczych i motocykli wszystkich marek.

#641840  autor: najlepsza
 24 cze 2013, 15:10
dokładnie...ja to z resztą staram się o wszystko dbać, bo jakby nie było nikt mi nic za darmo nie dał