Witam,
kupilem przez allegro nowa nokie e6 ze sklepu tele-mobile. Wystawili mi paragon oraz karte gwarancyjna. Gwarancja jest producenta na 2 lata. Telefon zostal kupiony 28.12.2012r. Przeczytalem na stronie tele mobile ze jesli z gwarancja to do serwisu nokii a nie do nich ale tu pojawia sie moje pytanie... Na pudelku od telefonu jest ze pochodzi on z dystrybucji polskiej, do tego orange (tel bez simlocka, brandowany orange - pudelko z napisem ze pochodzi od orange + w tel np w przegladarce byly zakladki orendzowskie). Wczoraj zauwazylem ze okolo 6 klawiszy w prawej dolnej czesci klawiatury jest wyraznie luzniejsza od reszty, odstaje bardziej, tak jakby sie odkleila. Teraz nie wiem gdzie moglbym oddac go na gwarancje skoro mam paragon ze sklepu tele-mobile, telefon pierwotnie pochodzi od orange.... Moge oddac go na gwarancje przez orange czy tylko do serwisu nokii?
Dodatkowe pytanie czy jesli do serwisu nokii to jak wyglada sprawa z oddaniem i pozniejszym odebraniem telefonu z serwisu? Mieszkam w szczytnie a najblizszy serwis jest chyba w olsztynie wiec nie widzi mi sie jezdzic do nich 2 razy dlatego pytam czy jest mozliwosc wyslania do serwisu telefonu poczta? Jesli tak to czy oni mi go odesla rowniez poczta i ile to ewentualnie by kosztowalo.
Troche to chaotycznie napisalem ale moze ktos udzieli odpowiedzi z czego bede bardzo zadlwolony.
Dziekuje i pozdrawiam