• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #605493  autor: kowalp5
 03 sty 2013, 15:11
Witajcie!

W lutym kończy mi się umowa na tel. stacjonarny i internet. Trzeba ją przedłużyć przed końcem, bo zaczną naliczać znacznie wyższy abonament za internet.

Interesuje mnie Super Zestaw w T-Mobile, mam u nich też komórkę na abonament. Trzy elementy zestawu czyli 10zł*2 = 20zł zniżki.

Umowa może być na 3 lata, nie przeszkadza mi to. Internet 2Mb/s, czyli ten tańszy (droższy jest od 6 do 20Mb/s, ale nie potrzebuję go tam, w rodzinnym domu). Co więcej, opłaca się wziąć tel. stacjonarny na 3 lata, bo 2 pakiety, o których niżej, są za złotówkę, nie po 5 czy 10 złotych.

Aktualna oferta na 36 miesięcy:

* telefon stacjonarny -> 22zł miesięcznie
- abonament (bez minut) za 30zł
- 120 minut do T-Mobile i na krajowe stacjonarne za 1zł
- 200 minut łącznie do 5 numerów T-Mobile i stacjonarnych za 1zł
- rabat 10zł za Super Zestaw

* internet -> 59,90 miesięcznie
- 2Mb/s za 69,90 zł
- Acer Aspire One D270 lub Asus Asus X101CH za 1zł
- router ADSL (i tak mam własny..)
- rabat 10zł za Super Zestaw

Razem 81,90 zł miesięcznie.

Czekałem do końca roku, bo oferta z Acerem, którego ewentualnie chciałem wziąć jest chyba od czerwca 2012 czy jakoś tak i warunki oferty promocyjnej były chyba do końca roku. Teraz otwieram warunki oferty promocyjnej i czytam, że obowiązują nie dłużej niż do czerwca 2013. Ten netbook jest trochę słaby i już od dłuższego czasu w ofercie. Jak myślicie, są szanse na nowy sprzęt w ofercie tak do połowy lutego?

:wink:

#605534  autor: Maniek99
 03 sty 2013, 18:53
@kowalp5
Nie chce mi się wertować oferty, ale zwykle takie dodatkowe gadżete nigdy nie wychodzą taniej niż przy kupnie oddzielnie. Więc pewnie lepiej wyjdziesz, jak sobie sam dobierzesz netbooka, który spełni Twoje oczekiwania, a oddzielnie sam pakiet usług.

#605581  autor: kowalp5
 03 sty 2013, 20:41
Porównując oferty z netbookiem i bez, "zapłacę" za niego jakieś 792zł, czyli nie przepłacę :wink:
Chodzi mi o to, kiedy T-Mobile wprowadzi nową ofertę lub nowe modele komputerów, bo od paru osób słyszałem, że jakoś po nowym roku...

#605583  autor: Maniek99
 03 sty 2013, 20:48
Za taką cenę można kupić w sklepie, tyle że tu jesteś skazany na to co proponują.
Nie sądzę żebyś uzyskał info o wejściu nowej promocji, zwykli pracownicy dowiadują się o takich rzeczach na samym końcu, góra kilka dni przed wprowadzeniem.

#606267  autor: kowalp5
 07 sty 2013, 14:28
@Maniek99
Dla mnie byłby to jednorazowy wydatek 800zł, a tak mam go w sumie za darmo, bo rodzicom nie robi różnicy te dodatkowe ok. 20zł do rachunku w domu co miesiąc. Więc nie idźmy tą drogą :wink:

Chodzi o to, że ten model jest już nieco "przestarzały" i kilka osób [w paru różnych salonach T-Mobile oraz konsultantka SUK, z którą rozmawiałem o przedłużeniu umowy na inny telefon] sugerowało, że po nowym roku pewnie będzie nowy sprzęt w ofercie. To samo myślałem czytając warunki oferty promocyjnej jesienią [było tam napisane, że oferta ważna max. do końca roku].

Stąd pytanie: czy ktoś ma info, kiedy można liczyć na coś nowego w ofercie? Bo mam czas do połowy lutego, czyli dobry miesiąc :?

[ Dodano: 2013-01-14, 20:48 ]
Anybody? :P