• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #605097  autor: jacek899
 01 sty 2013, 23:18
witam stalem się posiadaczem modemu e586 i moje pytanie jest nastepujace.
posiada on baterie,ktora zapewnia mu 5 h pracy bez pradu.
Posiadam komputer stacionarny i modem jest puszczony kabelkiem, czy modem pobiera prad bezpośrednio z komputera? czy z baterii i zluzywa się ona...
ma to dla mnie diametralne znaczenie bo sporo siedzie na kompie, i boje się żeby po roku nie trafil szlak baterii.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2013, 18:11 przez jacek899, łącznie zmieniany 1 raz.

#605101  autor: grzegorz0plonka
 01 sty 2013, 23:37
Witam. Jak połączyć kablem usb do komputera to będzie ładowała baterii. A czy przez usb przysyła transmisji dane LAN, tego nie wiem.
 #605543  autor: Stentor
 03 sty 2013, 19:23
Też mnie to interesuje.
Czy próbowałeś korzystać z modemu po wyjęciu baterii?
Czy będzie działał?
Myślę że modem podłączony do USB będzie miał baterię w stanie pełnego naładowania podobnie jak w laptopie .
Jak wpływa na stan baterii ciągłe podłączenie jej do zasilania w przypadku laptopów wiadomo. Źle. Myślę że w przypadku modemu będzie podobnie. W laptopach są instalowane programy które utrzymują baterie w stanie nie pełnego naładowania który to stan sprzyja podobno jej trwałości. W przypadku modemu takiej możliwości pewnie nie ma.
Jeżeli byłaby możliwość jej wyjęcia to można by ją przechorowywać w stanie nie pełnego naładowania.

Roman

#606378  autor: kondzi
 07 sty 2013, 21:40
Nie przesadzajcie - wszystko się z czasem zużywa, jak narazie, można też kupić nowe baterie do tego modemu, taniej niż na alledrogo, kupisz je bezpośrednio od Chińczyków na ebayu, bateria nieużywana też się rozładowuje, więc co jakiś czas trzeba ją podładować. Nie próbowałem włączać go bez baterii.