• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #604843  autor: impreza
 31 gru 2012, 18:15
Witam,
Panowie znajomi chcą przenieść 2 numery do Play bez zakupu telefonu, jeden jest w T-mobile na abonament, drugi w Orange na kartę, docelowo oba mają być na abonament, w przypadku pierwszego potrzebna jest taryfa w której będzie dużo minut więc wybrałem Stan darmowy tylko SIM, pytanie do was co wybrać w drugim przypadku gdzie potrzeba około 100 minut (+- 50 minut) oraz nielimitowane smsy do wszystkich sieci przy jak najniższym abonamencie(dla dziewczyny 15 letniej więc wiadomo że więcej się pisze niż dzwoni). Myślałem nad jakimś tanim Stanem darmowym tylko SIM ale tam nie da się dokupić pakietu sms bez ograniczeń więc co radzicie? Z tego co widzę to najtaniej i z zachowaniem tej specyfikacji wyszłoby wziąć All Inclusive MAX tylko SIM za 29 zł i potem włączyć sms bez limitu za 7 złotych co razem dawałoby abonament 36 zł.
Drugie pytanie - na tej umowie z T-mobile na abonament jest 'umowa na czas oznaczony do 16.01.2013 r.', okres rozliczeniowy jest do około 20 każdego miesiąca(tak wnioskuję, niestety nie widziałem faktury) bo faktura przychodzi do znajomej zwykle końcem miesiąca lub początkiem nowego, wobec tego kiedy przenosić nr przez internet aby jak najkrócej być w T-mobile? Rozumiem że jak znajomej przyjdzie faktura na dniach(bo jeszcze nie przyszła) to ta opłata będzie wykraczała już poza zakres umowy? Czy zostanie opłacona tylko do 16.01.2013 r.?
Z góry dziękuję za porady

#605662  autor: Spioszek
 04 sty 2013, 12:33
Jeśli dziewczyna będzie wykonywać głównie połączenia w sieci a abo bierzesz i tak bez telefonu to nie lepiej jej wybrać oferta prepaid Play na kartę?.
Mogłaby zasilać co miesiąc za 25zł, do Playa miała by cały miesiąc za darmo połączenia, a Nielimitowane smsy by wykupiła za 10zł, więc zostało by jej jeszcze 15zł :).
impreza pisze:Drugie pytanie - na tej umowie z T-mobile na abonament jest 'umowa na czas oznaczony do 16.01.2013 r.', okres rozliczeniowy jest do około 20 każdego miesiąca(tak wnioskuję, niestety nie widziałem faktury) bo faktura przychodzi do znajomej zwykle końcem miesiąca lub początkiem nowego, wobec tego kiedy przenosić nr przez internet aby jak najkrócej być w T-mobile?
Przespałeś troche, zwykle wypowiedzenie umowy wysyła się miesiąc wcześniej, chodź jeśli w Playu zaznaczysz we wniosku że chcesz do nich przejść z końcem bieżacej umowy to możliwe że będziesz miał od 17stycznia w Playu już, jeśli nie to będziesz miał zapewne jeszcze jeden okres rozliczeniowy w T-Mobile zanim nr trafi do Playa.

#606504  autor: Precelos
 08 sty 2013, 16:05
impreza pisze:pytanie do was co wybrać w drugim przypadku gdzie potrzeba około 100 minut (+- 50 minut) oraz nielimitowane smsy do wszystkich sieci przy jak najniższym abonamencie(dla dziewczyny 15 letniej więc wiadomo że więcej się pisze niż dzwoni)
dla dziecka to raczej karta jak wspomnial kolega wyzej, pytanie tylko jaki profil
czy bedzie raczej tylko smsowala czy tez dzwonila i ile min w miesiacu i czy bedzie potrzebowala internet

ja bym dla dziecka osobiscie nie bral abo

Obrazek

#606508  autor: pakierhakierxd
 08 sty 2013, 16:23
W opcji stan darmowy też można wykupić nie limitowane smsy ,wiem bo mama ma tą opcję i pozatem na stronie gdzieś pisało :D

[ Dodano: 2013-01-08, 16:25 ]
Ja też nie wiem czy bym wziął dla dziecka abonament bo tym można nabić nawet na 1000zł rachunek prędzej bym chyba brał kartę lub mix.

Pozdrawiam :)