• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #596265  autor: max000
 19 lis 2012, 21:04
Ostatnio dość często zdarza mi się, że po podłączeniu kabla jest dźwięk podłączenia, ale telefon się nie ładuje/nie świeci koło gniazda na zielono/nie ma na górnym pasku ikony podłączenia. Ponowne wpięcie kabla nie pomaga.

Pomaga restart telefonu. Zazwyczaj problem występuje gdy telefon jest naładowany w ponad 70%.
Problem z baterią? Płytą główną? Czasem też nie łączy z Internetem przez 3g (też restart pomaga).

Soft oczywiście standardowy z Play, bez roota, czy innych modyfikacji.

#596469  autor: haglef
 20 lis 2012, 21:06
Cóż co do internetu, to wydaje mi się, że jest to wina Play. Na moim telefonie, nie Motoroli też sporadycznie mam tak, że internet nie chce się włączyć się po milionach kliknięć i odświeżeń, a dopiero po resecie. Pamiętaj też, że czasem Play przełącza się na inną sieć, dla lepszego zasięgu. Roaming krajowy czy coś takiego.

Co prawda inna sprawa, ale kiedyś miałem Motorolę i problem polegał na tym, że ładowarka z przejściówką nie radziła sobie z polskimi gniazdkami i pomogło dopiero kupno oryginalnej ładowarki przeznaczonej na Polskę. Proponuję przejść się do sklepu z telefonami i poprosić o sprawdzenie ładowania na innej ładowarce.

#596523  autor: max000
 21 lis 2012, 06:36
Problem w tym, że ładowanie nie chce "zaskoczyć" raz na kilka tygodni. Ładuję przez kabel usb oryginalny z kompa, więc to chyba nie problem ładowarki.