Witam ponownie. Wracam po kilku miesiącach z małym problemem.
Zdecydowałam się kupić ten telefon i ogólnie jestem zadowolona, bo jak na moje potrzeby jest absolutnie wystarczający
Mam jedynie problem z baterią. Od początku trzymała świetnie. Gdy ją testowałam na znikomym użytkowaniu telefonu to wytrzymywała spokojnie 6 dni. Kiedy zaczęłam użytkować już normalnie bez ograniczania się to wytrzymywała 2-3 dni. Dbam o nią jak tylko potrafię jesli chodzi o proces ładowania i rozładowywania
Teraz jednak zauważyłam pewien problem.
Tydzień temu poziom baterii spadł z 27% w 6h i telefon padł.
Po naładowaniu telefonu do pełna bateria leciała w dół przy stania czuwania. Po 1-2% na godzinę. Wcześniej leciała 1% na 3-4h. Spadła w takim tempie do 52%(zajęło to ok. dobę) i wszystko wróciło do normy, znów trzymała świetnie.
Miałam nadzieję, że to był tylko jakiś chwilowy problem, ale dzisiaj naładowałam telefon i w stanie czuwania po 3h m 96%. Wcześniej, jeszcze z miesiąc temu, zaraz po naładowaniu potrafiła mieć i 99% po 3h. Zobaczę czy teraz akcja się powtórzy i znów przy ok. 50% wytrzymałość baterii wróci do normy.
Wiecie może w czym tkwi problem z tym spadkiem %? Czy to wina baterii czy jednak telefonu? Sprawdziłam wszystko i jest poustawiane po staremu, nie uruchomiłam ani nie instalowałam nic co mogłoby pracować w tle. Zresztą gdyby pracowało to pewnie przez cały czas a nie tylko do 50%.
Telefon jest na gwarancji i teraz po prostu nie wiem co robić..