• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #589363  autor: User01
 18 paź 2012, 22:17
Witam.
Mam E52 i pojawiają się z nią małe problemy.
Przede wszystkim co jakiś czas, gdy telefon leży sobie nie używany (ekran wygaszony, klawiatura zablokowana) wyskakuje menu gdzie moge wybrać "wyjście liniowe", "słuchawki" lub "statyw". Jak sie tego pozbyć?

Dodatkowo czasem nie wyświetla mi sie kto do mnie dzwoni, wyświetla sie sam nr pomimo ze mam daną osobe zapisaną. Czasem wszystko ok.

Jak sądzicie co sie mogło stać?
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 23:37 przez User01, łącznie zmieniany 1 raz.

#589373  autor: PalonyLolek
 18 paź 2012, 22:41
User01 pisze:Dodatkowo czasem nie wyświetla mi sie kto do mnie dzwoni, wyświetla sie sam nr pomimo ze mam daną osobe zapisaną.
Podwójnie zapisane kontakty? Raz na sim i drugi raz na telefonie? Ewentualnie utworzone dwa profile jednej osoby z dwoma różnymi podpisami w książce.
User01 pisze:wyskakuje menu gdzie moge wybrać "wyjście liniowe", "słuchawki" lub "statyw". Jak sie tego pozbyć?
Soft, albo z wejściem na słuchawki coś nie tak...

#589460  autor: Minister
 19 paź 2012, 02:35
PalonyLolek pisze:Soft, albo z wejściem na słuchawki coś nie tak...
Na 90 % uszkodzone gniazdko słuchawkowe. Soft musi skądś dostać informację o tym, że podłączono urządzenie żeby zareagować, raczej sam bez żadnego bodźca by nie reagował. Ja tak miałem kiedyś z Nokią i u mnie przypuszczam, że przyczyną było noszenie telefonu z podpiętymi słuchawkami w dosyć ciasnej kieszeni.