• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #583154  autor: allofthedramas
 18 wrz 2012, 14:25
witam. mam taki problem, ponieważ rok temu, 30 sierpnia 2011 r. chłopak mojej siostry dostał telefon (nokia C3), bo kończyła mu się umowa. ale że mu się nie spodobał, wymienił się nim ze mną. musiałam ściągnąć simlocka, za którego swoją drogą zapłaciłam koło 80 zł. dziś telefon upadł mi w szkole, spadł z 2 piętra. gdy włączam, jest wibracja i 'podświetla' się ekran z klawiaturą. po chwili ekran gaśnie, a klawiatura dalej jest podświetlona. za moment ona też gaśnie, ale gdy wciskam dowolny przycisk, podświetla się na nowo. stąd moje pytanie: czy ktoś ma pomysł, co mogło się stać? gdy koś do mnie dzwoni, klawiatura podświetla się, reaguje, a ekran nic. wie ktoś, czy gwarancja obejmie tego typu uszkodzenie? i jeśli nie, to jaki byłby ewentualny koszt naprawy? bardzo proszę o pomoc..
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, 11:01 przez allofthedramas, łącznie zmieniany 1 raz.

#583156  autor: bp121
 18 wrz 2012, 14:39
Gwarancja nie obejmuje tego.

Mozliwe ze moze byc problem z plyta glowna, ale z takim czyms mozemy jedynie gdybac.
Daj najlepiej do kogos, kto zajmuje sie telefonami i niech Ci to wyceni.

#583265  autor: dario321
 18 wrz 2012, 21:56
ekspertyza w nokia care to gdzies z 30zl,a moze zrobia to w ramach gwarancji-powiedz,ze ekran nagle przestal dzialac (o upadku nie wspominaj :wink: )

#584214  autor: orson_dzi
 23 wrz 2012, 11:02
dario321 pisze:powiedz,ze ekran nagle przestal dzialac (o upadku nie wspominaj :wink: )
Skoro telefon spadł z drugiego piętra, to pewnie jest ładnie roztrzaskany.

Ale tutaj w najlepszym wypadku wypadła wtyczka z gniazdka i dlatego ekran nie działa. Bo może być nadal sprawny.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#584233  autor: dario321
 23 wrz 2012, 12:05
allofthedramas pisze:dziś telefon upadł mi w szkole, spadł z 2 piętra. gdy włączam, jest wibracja i 'podświetla' się ekran z klawiaturą. po chwili ekran gaśnie,
orson_dzi pisze:Skoro telefon spadł z drugiego piętra, to pewnie jest ładnie roztrzaskany.
to tylko gdybanie bo autor tematu nic nie napisal o roztrzaskanym/popekanym wyswietlaczu :-)

#584320  autor: markoz7874
 23 wrz 2012, 20:27
Odpowiedz na to pytanie moze byc tylko jedna i rownie konkretna jak pytanie "co sie moglo stac" - zepsul sie. ;)
A tak na serio:
- mogly sie porozlaczac moduly
- popekac sciezki
- zniszczyc elementy elektroniczne.
- moze cos jeszcze, ale nic mi nie przychodzi do glowy w tym momencie.
Pytanie powinno byc inne - co moze "naprawic" w takim telefonie wlasciciel?(z pytania wynika, ze raczej nie jestes elektronikiem)
Nie sadze, ze dasz rade polutowac sciezki lub wymienic elementy elektroniczne.
Moim zdaniem w gre wchodzi jedynie podociskanie wtyczek, ale tego tez bym nie polecal, bo mozna zepsuc wiecej i wtedy naprawa bedzie bardziej kosztowna.
Najlepiej oddaj do serwisu z prosba o wczesniejsze oszacowanie kosztow naprawy.
Konkretow pewnie nie uslyszysz, ale przynajmniej sie dowiesz, czy naprawa bedzie oplacalna?

#585293  autor: telpad_pl
 28 wrz 2012, 14:16
Witam

wg mnie winny jest ekran. Wygląda na to, że pozostałe funkcje życiowe działają. Oczywiście na odległość tego nie sprawdzę, ale jeśli CI zależy na oszczędnościach to zapraszam tutaj
http://www.sklep.mc-gsm.pl/WYSWIETLACZ- ... 0257).aspx
nie ma problemu z oddaniem LCD jeśli okaże się, że usterka jest głębsza i ceny są atrakcyjniejsze. W razie pytań - zapraszam

Zapraszam!!

Kompleksowy sklep internetowy dla Twojego telefonu

www.telpad.pl

http://www.facebook.com/pages/Telpad-mu ... 0812330785