• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #578944  autor: rogelio
 31 sie 2012, 09:02
Witam
Posiadam telefon KP500 zakupiony w sieci Era. Teraz włożyłem kartę Virgin Mobile z nadzieją na wykorzystaniem 250 MB transferu ale mam problem. Dostaję SMS od VM, ale nie dostaję już pliku z ustawieniami. Próbowałem kartą Play - też nie działa.

W innych telefonach dostaję SMSa i za chwilę ustawienia internetu do instalacji.

Niestety opisy podawane w innych wątkach dotyczące ręcznej instalacji nie są dla mnie jasne
:D

Muszę wpisać do telefonu (ustawienie z Virgin Mobile, działa z nadajników Play):
apn: internet
numer dostępowy: *99#
nazwa użytkownika: brak
hasło: brak
dns: dynamiczny

ewentualnie ustawienia WAP:
punkt dostepu (apn): wap
uwierzytelnienie: brak
nazwa użytkownika: brak
strona główna: htp://wap/virginmobil.com
adres serwera proxy: 10.10.25.5
port:8080

W telefonie mam opcje:
-Punkty dostępowe, gdzie moge dodać nowy pkt. z opcjami:
Nazwa połączenia ...
Nośnik GPRS
Uwierzytelnienie: brak
APN ...

- oraz Profil internetowy, gdzie moge wpisać:
Tytuł ...
Korzystaj z proxy, jeżeli tak to muszę podać:
Adres IP ...
Port proxy...
Punkt dostępowy (zapewne to co utworzyłem wcześniej)

Czy ktoś wie jak to połączyć w całość?

#579078  autor: razin
 31 sie 2012, 18:33
Witam,

Prawdopodobnie odbieranie konfiguracji blokuje włączona opcja wiadomości serwisowej. Znajdziesz to wchodząc w Wiadomości -> Ustawienia -> Wiadomość serwisowa -> Wyłącz aktualizowanie, listę zaufanych i pobieranie. Następnie wyłącz i włącz telefon i pobierz na nowo ustawienia.

#579344  autor: rogelio
 01 wrz 2012, 20:42
Dzięki za odpowiedź. Sprawdziłem ustawienia o których mówiłeś, ale to nie pomogło, zresztą tak tam namieszałem, że już sam nie wiem co jest prawidłowe.

Kupiłem starter Orange za 5 zł i po włożeniu karty dostałem 3 SMS z ustawieniami, po zmianie karty na VM niestety znowu nic.

I zrobiłem sprawę najprostszą - zadzwoniłem do VM i podali mi w maili co mam zrobić, ustawienia są banalne :D ale tylko wtedy gdy wiadomo co zrobić.

KP500 używałem przez dwa lata i nawet nie wiedziałem jakie ma możliwości, teraz śmiga mi w nim internet i prawdę mówiąc to jedyną wadą jest brak 3G, do reszty mi wystarczy,