• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #578693  autor: margeo
 30 sie 2012, 11:25
Domyślam się, że dla nokii 6220 classic nie ma już nowych map od Nokii. A czy ktoś z Was próbował w ostatnim czasie wgrywać jakieś inne kraje poprzez Nokia PC Suite (+ program do ładowania mam rzecz jasna). Mam wgraną Polskę, Czechy, Słowacje i Bułgarię... Czy usuwając np. Bułgarię uda się jeszcze wgrać parę landów z Niemiec, czy te mapy ze względu na "starość" nie są już dostępne dla tego modelu? Oczywiście przy założeniu, że jest miejsce na karcie pamięci :) Nie chciałbym usuwać map, jesli się okaże, że nie uda mi się wgrać nic innego... Jesli dobrze pamietam, to kiedyś chcąc wgrać nowe musiałem usunąć wszystkie stare i wgrać wszystko raz jeszcze - kwestia, czy te stare są jeszcze w ogóle dostępne...???

POZDRAWIAM!

#578704  autor: dario321
 30 sie 2012, 12:14
teraz nie ma nokia pc suite tylko ovi suite,sciagnij to i zainstaluj na kompie,podepnij telefon w trybie pc suite,przejdz do map i zobacz czy mozesz cos dograc czy nie :wink:

#578734  autor: margeo
 30 sie 2012, 14:01
dario321 pisze:teraz nie ma nokia pc suite tylko ovi suite,sciagnij to i zainstaluj na kompie,podepnij telefon w trybie pc suite,przejdz do map i zobacz czy mozesz cos dograc czy nie :wink:
Wiem, że OVI ;-) skrót myślowy...
Potestować oczywiscie można (i zapewne to zrobię), ale zanim to uczynię chciałem wiedzieć, czy ktoś może coś robił w tym kierunku w ostatnim czasie :-)

[ Dodano: 2012-09-01, 11:09 ]
No więc zaryzykowałem...
Udało mi się wgrać mapy, ale w pozostałych zakładkach tabeli nie było nic do wyboru (a chyba m.in. język nawigacji można było wybierać - voice). Odpaliłem Mapy - są. Niestety po wejściu w sklep, by sprawdzić licencje, nie otwiera się :/ Czyli coś jest nie tak - chyba, że już nie można wykupić (40zł/rok) nawigacji na ten telefon???
Miał ktoś z Was podobny problem?

POZDRAWIAM!