• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #578573  autor: tom13ek
 29 sie 2012, 22:14
Witam. Mam problem z moim telefonem. Chodzi o to, że gdy używam opery mini 4.4 i próbuję coś pobrać to wtedy włącza się przeglądarka Nokia, która nie chce się łączyć przez wlan i przy pobieraniu zabierane mi są pieniądze z konta. Używałem opery mini 7, ale nie dało się używać spacji bo działała ona tak samo jak enter. Chciałbym się dowiedzieć co zrobić żeby przeglądarka nokia pytała o połączenie albo żeby wszystko pobierało się przez operę. Usuwałem już konfiguracje internetowe, ale wtedy wcale nie da się nic pobrać. Mam telefon w Play.
* przy oglądaniu filmikow na yt jest tak samo
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2012, 14:01 przez tom13ek, łącznie zmieniany 1 raz.

#578647  autor: NokiaUser
 30 sie 2012, 06:07
W ustawieniach przeglądarki Nokia powinno być przez co ma się łączyć.

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#578742  autor: tom13ek
 30 sie 2012, 14:31
Nie ma takiej opcji

#578850  autor: dario321
 30 sie 2012, 19:19
hmmm,wejdz w internet/opcje/ustawienia lub inne czy tak jakos i znajdz punkty dostepu a tu ustaw na zawsze pytaj

#578888  autor: tom13ek
 30 sie 2012, 21:45
Jest tak ustawione. Na stronie nokii napisali, że jest możliwa aktualizacja softa która zawiera ulepszoną przeglądarkę. Później zaktualizuje i napiszę czy pomogło.

EDIT. Problem rozwiązany. Pomogła aktualizacja oprogramowania do wersji 14.53 i w konfiguracji trzeba było dodać 3 własne ustawienia: "Moje transmisje strumieniowe", "Mój internet" i "Mój punkt dostępu", a potem wszystkie uaktywnić. Teraz telefon pyta przez co ma się łączyć.

Teraz pojawił się kolejny problem z przeglądarką Nokia. Gdy chcę obejrzeć filmik na Yt to buforowanie staje na 60% i pokazuje się informacja o błędzie. Problem pojawia się tylko gdy używam WLAN. Na innym forum czytałem, że pomaga używanie przeglądarki Bolt, ale gdy ją włączam pojawia się informacja, że Bolt nie jest już darmowy czy coś takiego. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?