• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #577330  autor: barni2
 24 sie 2012, 16:20
byłem na koloniach w górach węgierskej górce i w pokoju nie było zasięgu wcale musieliśmy wychodzić na taras albo przed budynek jestem w orange telefon mam htc hd2 i mam pytanie czy to wina budynku czy orange bo prawie wszyscy nie mieli a jak ktoś znalazł to zaraz rozłączało

#577334  autor: NokiaUser
 24 sie 2012, 16:30
Czego to wina? Tego i tego. W tym miejscu pewnie nie było zasięgu Orange, niektórzy z was na podwórku odbierali szczątkowy zasięg i zaraz on znikał, to że w pokoju/budynku nie było zasięgu to nic dziwnego, bo tam w ogóle przecież nie było zasięgu, a ściany dodatkowo go tłumią.

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#577342  autor: Sig
 24 sie 2012, 16:45
Patrząc na mape pozwoleń Plus powinień mieć dobre pokrycie tej miejscowości.

Czemu nie było zasięgu? Góry. Trudny teren, tak samo jak i gorszy zasięg będziesz miał w np. gęstym lesie, albo w piwnicy. Każda przeszkoda terenowa pogarsza zasięg i jeżeli teren jest mniej zaludniony, do tego trudny, to jakość zasięgu będzie bardzo zróżnicowana.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#577369  autor: adammilczek
 24 sie 2012, 18:54
No bo masz telefon w orange.
Węgierska górka jest orendżem kiepsko pokryta. Dużo dziur.
Plus i Play 3G 2100 i 900 :P

EDIT:
No i LTE również chociaż nie miałem jeszcze okazji testować.
 #577445  autor: ManiacGSM
 24 sie 2012, 23:00
barni2 pisze:byłem na koloniach w górach węgierskej górce i w pokoju nie było zasięgu wcale musieliśmy wychodzić na taras albo przed budynek jestem w orange telefon mam htc hd2 i mam pytanie czy to wina budynku czy orange bo prawie wszyscy nie mieli a jak ktoś znalazł to zaraz rozłączało
Masz coś dla rozluźnienia-Orange to Orange. Trzeba się przyzwyczaić.

http://www.youtube.com/watch?v=xsEcXOmn408

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.