• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #575132  autor: sssabae
 15 sie 2012, 14:39
Mam Nokię e61i. Chciałem ustawić sobie aplikację nokia czat do komunikacji w gtalku od google. Do ustawienia serwera potrzebuję wypełnić pozycje:
1. nazwa serwera
2. Punkt dostępu
3. Adres internetowy
4. ID użytkownika
5. hasło
Próbowałem już kilku różnych opcji i nic. Nawet nie wiem czy to jest możliwe korzystać z gtalka na tej apce. Ktoś może ma jakiś pomysł? Zależy mi bardzo właśnie na tej apce, bo nie chce mi się zakładać (i pamiętać kolejnych loginów i haseł) dodatkowego konta w czymś typu fring czy palringo.
A może jest jakaś inna aplikacja? Coś jak IM massaging for Nokia,ale dla Nokii e61i?
Ostatnio zmieniony 15 sie 2012, 19:20 przez sssabae, łącznie zmieniany 1 raz.

#575138  autor: Maniiiek
 15 sie 2012, 15:00
Poszukaj jakiejś wersji w JAVA ME. Rozszerzenie .jar powinno być.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#575150  autor: NokiaUser
 15 sie 2012, 16:01
Jeśli chcesz korzystać z Google Talka, to pobierz np. Nimbuzz, Slick, uTalk, Agile Messenger, Talkonaut, eBuddy, Nokia Chat (IM for Nokia - Chat
on the go) lub IM+. Prawie wszystkie te programy mają wersje na Symbiana, niektóre na Java MIDP 2.0, ale na pewno działają na E61i. PS. Palringo nie wspiera już zewnętrznych serwisów.

#575183  autor: sssabae
 15 sie 2012, 19:41
Przetestowałem prawie wszystkie. Nie udało mi się Agile Messenger i IM for Nokia - Chat on the go. Najbliższy moim oczekiwaniom jest im+, reszta wymagała zakładania kolejnego konta. Ale mam pytanie. Piszesz, że wszystkie te programy są dostępne na nokię e61i. Gdybyś mógł zdradzić gdzie zdobyć IM for Nokia - Chat on the go. Na stronie store.ovi.com nie ma wersji dla mojego telefonu, a sam na googlu nie znalazłem.

#575207  autor: NokiaUser
 15 sie 2012, 21:39
W Slicku, Talkonaucie i eBuddy messengerze o ile dobrze pamiętam nie trzeba zakładać specjalnego konta, można bezpośrednio zalogować się do Google Talk. IM for Nokia - Chat on the go jest fabrycznie wgrany na moją E71 pod nazwą Chat, tutaj adres do mobilnej wersji Sklepu Ovi/Nokia: http://www.store.ovi.mobi/content/20855 ... rce=search
Skoro ten komunikator działa i jest kompatybilny z E71, to myślałem, że działa też na wszystkich smartfonach z Symbianem, jednak jak widać tak chyba niestety nie jest... Za wprowadzenie w błąd serdecznie przepraszam.