• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #574358  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 22:01
jak w temacie, mogą z tej oferty skorzystać osoby, które nie sa abonentami sieci T ?

najpierw kiedy wprowadzona była ta usługa to były opinie, ze mogą ją dokupić tylko abonenci T, a jak jest z tym teraz ? bo chyba jest jakaś promocja z której może skorzystać każdy czy znowu jakieś nieprawdziwe informacje ?
Ostatnio zmieniony 12 sie 2012, 13:43 przez ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.
 #574439  autor: st.konsultant
 12 sie 2012, 10:37
ciekawy pisze:jak w temacie, mogą z tej oferty skorzystać osoby, które nie sa abonentami sieci T ?

najpierw kiedy wprowadzona była ta usługa to były opinie, ze mogą ją dokupić tylko abonenci T, a jak jest z tym teraz ? bo chyba jest jakaś promocja z której może skorzystać każdy czy znowu jakieś nieprawdziwe informacje ?

Obecnie nie trzeba być już abonentem TM, żeby skorzystać z tej promocji.

#574443  autor: banderas
 12 sie 2012, 11:25
a gdzie ta promocja jest bo nigdzie nie widze zadnej informacji ??????

banderassso

#574460  autor: Spioszek
 12 sie 2012, 13:10
I pomyśleć że w Plusie za 7zł jest aż całe 100MB :?

#574465  autor: drcox
 12 sie 2012, 13:23
darkangel pisze:I pomyśleć że w Plusie za 7zł jest aż całe 100MB
I tak tanio, w cudownej Heyah za 100MB trzeba zapłacić 9,08zł.

#574479  autor: Patryk_
 12 sie 2012, 15:03
Obecnie nie trzeba być już abonentem TM, żeby skorzystać z tej promocji.
Mógłbyś przytoczyć (a najlepiej link do PDF-a) aktualny regulamin, bo w tym z początku lipca jest zastrzeżenie, że tylko dla abonentów.

#574585  autor: ciekawy
 12 sie 2012, 22:25
to w końcu każdy może skorzystać z tej oferty czy tylko abonenci T ?

EDIT

st.konsultant

jak wszyscy to do kiedy ? zawsze można z tego skorzystać czy jest termin końca tej promocji z której wszyscy mogą skorzystać ?

to jest oferta z modemem czy bez modemu ?
jak z modemem to ile w tej opcji kosztuje modem ?
ile T bierze za aktywacje tej usługi ?

po umowie np. po 24 miesiącach cena zostaje też około 7 zł czy się zmienia ?

#574668  autor: Horacy
 13 sie 2012, 14:10
Kurde przeszukałem chyba całą stronę ofert T-Mobile i nie znalazłem, owszem była wcześniej możliwość do każdego abonamentu dokupienia pakietu 1 GB neta za 10 zł ale nie za 7... jakbyś podał link byłoby fajnie.

#574731  autor: st.konsultant
 13 sie 2012, 16:45
ciekawy pisze:to w końcu każdy może skorzystać z tej oferty czy tylko abonenci T ?

EDIT

st.konsultant

jak wszyscy to do kiedy ? zawsze można z tego skorzystać czy jest termin końca tej promocji z której wszyscy mogą skorzystać ?

Zamysł jest taki, że ta promocja ma być niezbyt reklamowana. Czemu? Nie mam pojęcia. Być może marny zysk dla sieci. Dlatego na stronie nie ma o niej słowa.

Oferta wygląda tak samo jak dla stałych Klientów. Czyli:

- 6,90 zł na 48 miesięcy
- 9,90 zł na 36 miesięcy
- 14,90 zł na 24 miesiące.

W każdej opcji modem za 1 zł i aktywacja 1 zł.

Oferta jest do 2 września. Nie mam pojęcia czy będzie wydłużona.
Dostępna jest przez BOA i w punktach.

#574756  autor: ciekawy
 13 sie 2012, 18:16
Horacy pisze:Kurde przeszukałem chyba całą stronę ofert T-Mobile i nie znalazłem, owszem była wcześniej możliwość do każdego abonamentu dokupienia pakietu 1 GB neta za 10 zł ale nie za 7... jakbyś podał link byłoby fajnie.
nie szukałem tej promocji na stronie T, wiem o niej skąd inąd niż ze strony netowej T.
st.konsultant pisze:
ciekawy pisze:to w końcu każdy może skorzystać z tej oferty czy tylko abonenci T ?

EDIT

st.konsultant

Zamysł jest taki, że ta promocja ma być niezbyt reklamowana. Czemu? Nie mam pojęcia. Być może marny zysk dla sieci. Dlatego na stronie nie ma o niej słowa.

Oferta wygląda tak samo jak dla stałych Klientów. Czyli:

- 6,90 zł na 48 miesięcy
- 9,90 zł na 36 miesięcy
- 14,90 zł na 24 miesiące.

W każdej opcji modem za 1 zł i aktywacja 1 zł.

Oferta jest do 2 września. Nie mam pojęcia czy będzie wydłużona.
Dostępna jest przez BOA i w punktach.
co do reklamy tej usługi to moim zdaniem sieć T mogłaby się reklamować na stronie netowej bo koszt nieduży jeśli nie żaden, a jeśli sieci szkoda modemów to mogą sprzedawać same karty SIM i też na tym moim zdaniem sieć by wyszła na plus.

powiedzmy, że 1GB za 6,90 zł to można wziąć nawet tą umowę na 48 miesięcy bo to nieduża kwota i limit odpowiedni do kwoty, a co dalej, jak będzie już 49, 50 miesiąc to wtedy ile ta opłata będzie wynosiła ? - dalej 6,90 zł czy podskoczy wyżej ?

#574923  autor: Horacy
 14 sie 2012, 15:25
tu masz cytat z regulaminu, udało mi się znaleźć tę promocję

W przypadku zawarcia Umowy w ramach Oferty zgodnym zamiarem stron jest, aby świadczenie Usług Telekomunikacyjnych na podstawie Umowy trwało, co
najmniej przez 24/36/48 pełnych Cykli Rozliczeniowych., licząc od dnia Aktywacji. Po upływie tego okresu Umowę zawartą na czas oznaczony uważa się za
przedłużoną na czas nieoznaczony, z opłatami abonamentowymi zgodnymi z warunkami niniejszej Oferty, chyba, że Abonent na 30 dni przed upływem
okresu, na który została zawarta Umowa, zawiadomi Operatora w formie pisemnej, że nie zamierza w dalszym ciągu korzystać z Usług Telekomunikacyjnych
świadczonych przez Operatora.

Czyli jak ci się umowa skończy to masz ją na czas nieokreślony na tych samych warunkach.

#574925  autor: Patryk_
 14 sie 2012, 15:40
Zamówiłem przez BOK telefonicznie, nie jestem klientem Ery - więc potwierdzam, że można jednak.
Oferta bardzo dobra, tym bardziej że po opchnięciu modemu nawet za 100 zł opłata średnia w ogólnym rozliczeniu spada do 5 zł.

#574934  autor: drcox
 14 sie 2012, 16:09
Czyli 1GB za 7zł, umowa na 4 lata, modem za 1zł i nie trzeba być klientem... Rzadko to mówię ale oferta jest świetna.

#574941  autor: marcinek243
 14 sie 2012, 16:28
Byłem. Pan w Salonie prosił o aneks o umowę więc trzeba być abonentem w t-mobile Podpisałem umowę na 3 lata za 9zł z groszami miesięcznie.Korzystam z niego jako awaryjne łącze po wyjsciu z domu . Modemy niezłe bo huawei e353 lub zte mf195(Oba do 21mb/s). Po specyfikacji niczym się nie różnią , ale bardziej sprawdzony jest huawei . Czy dobrze wybrałem ? .

PS. W top net info jest HSPA ++ Jeden plus wiem co znaczy ale dwa? Nowa technologia?

#574943  autor: drcox
 14 sie 2012, 16:31
Huawei jednak lepiej sobie w produkcji modemów radzi niż ZTE, wsparcie też ma lepsze, więc IMO dobrze wybrałeś. A HSPA++ to jest po prostu taki krzaczek, który się wkradł do tego programu, chodzi o zwykłe HSPA+ ;)

PS. Nie ma to jak jasność i spójność informacji. Jeden pisze, że zamówił i nie jest klientem, drugi, że chcieli aneks i trzeba być klientem :lol:

#574968  autor: Patryk_
 14 sie 2012, 18:11
drcox pisze:Nie ma to jak jasność i spójność informacji. Jeden pisze, że zamówił i nie jest klientem, drugi, że chcieli aneks i trzeba być klientem
Jak nie wierzysz to zadzwoń i zapytaj.
Nie mam żadnego interesu w pisaniu głupot jak wielu na tym forum :]
Do punktu nawet nie szedłem, bo raz że cenę swój czas, a dwa że oni tam robią wszystko żeby nie sprzedawać takich ofert, bo niewiele albo wręcz nic z nich nie mają.

#574996  autor: st.konsultant
 14 sie 2012, 20:06
marcinek243 pisze:Byłem. Pan w Salonie prosił o aneks o umowę więc trzeba być abonentem w t-mobile Podpisałem umowę na 3 lata za 9zł z groszami miesięcznie.Korzystam z niego jako awaryjne łącze po wyjsciu z domu . Modemy niezłe bo huawei e353 lub zte mf195(Oba do 21mb/s). Po specyfikacji niczym się nie różnią , ale bardziej sprawdzony jest huawei . Czy dobrze wybrałem ? .

PS. W top net info jest HSPA ++ Jeden plus wiem co znaczy ale dwa? Nowa technologia?

Pani w Salonie wprowadziła Cie niestety w błąd.

#575058  autor: ciekawy
 15 sie 2012, 00:20
Horacy pisze:tu masz cytat z regulaminu, udało mi się znaleźć tę promocję

W przypadku zawarcia Umowy w ramach Oferty zgodnym zamiarem stron jest, aby świadczenie Usług Telekomunikacyjnych na podstawie Umowy trwało, co
najmniej przez 24/36/48 pełnych Cykli Rozliczeniowych., licząc od dnia Aktywacji. Po upływie tego okresu Umowę zawartą na czas oznaczony uważa się za
przedłużoną na czas nieoznaczony, z opłatami abonamentowymi zgodnymi z warunkami niniejszej Oferty, chyba, że Abonent na 30 dni przed upływem
okresu, na który została zawarta Umowa, zawiadomi Operatora w formie pisemnej, że nie zamierza w dalszym ciągu korzystać z Usług Telekomunikacyjnych
świadczonych przez Operatora.

Czyli jak ci się umowa skończy to masz ją na czas nieokreślony na tych samych warunkach.
skoro znalazłeś tą ofertę na stronie T to może podasz link ?
marcinek243 pisze:Byłem. Pan w Salonie prosił o aneks o umowę więc trzeba być abonentem w t-mobile Podpisałem umowę na 3 lata za 9zł z groszami miesięcznie.Korzystam z niego jako awaryjne łącze po wyjsciu z domu . Modemy niezłe bo huawei e353 lub zte mf195(Oba do 21mb/s). Po specyfikacji niczym się nie różnią , ale bardziej sprawdzony jest huawei . Czy dobrze wybrałem ? .

a ja dzwoniłem telefonicznie do salonu T bo normalnie bym nie zdążył i pytałem czy może z tego skorzystać ktoś kto nie jest klientem T i odpowiedź była taka, że może.

#575067  autor: drcox
 15 sie 2012, 01:01
Patryk_ pisze:Jak nie wierzysz to zadzwoń i zapytaj.
Właśnie bardziej jestem skłonny w Twoją wersję uwierzyć, bo już czytałem minimum 2 razy że udało się ofertę nabyć nie będąc abonentem T-Mobile.

#575211  autor: mi80
 15 sie 2012, 21:56
Ja znalazłem tylko poniższą informację, z regulaminem, który jednak wymaga bycia abonentem:
http://www.telepolis.pl/news.php?id=25650

A jaka jet nazwa promocji dla nie-abonentów?