• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #568928  autor: adam252
 19 lip 2012, 23:28
Witam! Chcę zakupić telefon Sony Xperia S, te które pochodzą z salonu orange są 200zł tańsze (nie wiem czemu). Jeżeli kupię go androidem 2.3.3 który był tam zmodyfikowany przez orange, to jak zaktualizuję go do 4.0 to te wszystkie otagowania znikną? Chciałbym mieć czysty system, jak to zrobić?
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 14:37 przez adam252, łącznie zmieniany 1 raz.

#568967  autor: PalonyLolek
 20 lip 2012, 10:06
adam252 pisze:to jak zaktualizuję go do 4.0
Nie wiem , czy Orange ma aktualizację od siebie już w wersji 4.0, ale jeśli tak to zrobisz to jasne, że znowu dorzucą jakieś swoje apki.

Wgraj sobie niebrandowany soft w wersji 4.0 to tych dodatków wspaniałych mieć nie będziesz.

#569042  autor: sosen
 20 lip 2012, 14:08
A jakie dokładnie dodatki z Orange przeszkadzają ci? Masz coś konkretnego na myśli? Zawsze można się i wgrywać coś czystego bo aktualizacja w sieciach wychodzi zawsze z pewnym opóźnieniem. No i dodatkowo trzeba pamiętać ze telefon może mieć simlocka.

#569045  autor: Realista
 20 lip 2012, 14:24
Wgrasz soft samodzielnie w domu wybraną przez siebie wersję i tyle, poradników jest mnóstwo w sieci na ten temat choćby na XDA
Czysty soft jest lepszy od brandowanego zwłaszcza przez pomarańczę, gwarancji nie tracisz tylko czy trafisz na wersję bez sim lock to jest pytanie bo wiem że takie są .
Właśnie są tańsze przez blokadę simlock i ten nieszczęsny soft

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)

#569048  autor: orson_dzi
 20 lip 2012, 14:39
Realista pisze:gwarancji nie tracisz
Tracisz. Wg SE wgranie czystego, oryginalnego softu jest równoznaczne z anulowaniem gwarancji. Odwrotnie jak u Samsunga. Ale tą operację zawsze można cofnąć.

A telefony z Orange są tańsze, bo mają simlocka.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#569050  autor: Realista
 20 lip 2012, 14:41
Mój był oddany po tym zabiegu i uznali ale soft orange wrócił więc może to jednostkowy przypadek

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)

#569066  autor: Mordrag
 20 lip 2012, 15:39
Se uznaje gwarancje po zmianie softu także bez obaw

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#569378  autor: orson_dzi
 21 lip 2012, 23:10
To widocznie coś ostatnio się ruszyło, bo jeszcze niedawno mieli inne stanowisko po zapytaniu ich o to.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#569503  autor: sosen
 22 lip 2012, 17:18
Ingerencja w system inna niż domyślnie dozwolona (a taką właśnie jest zmiana softu) niestety ale może spowodować utratę gwarancji. I trzeba się z tym liczyć. To że w praktyce nie zawsze tak jest to juz inna sprawa.