• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #567737  autor: mnn
 15 lip 2012, 01:36
Witam,

Jestem w sieci Play.

Jakiś czas temu przestał mi całkowicie , z dnia na dzień działać ekran w samsungu Avilii. Jako ze rozgladam sie nad innym telefonem olałem naprawę i tymczasowo telefon sobie działał na zasadzie, że odbierałem połączenia. W międzyczasie przychodziły różne smsy, które czytałem na komputerze dzięki programowi Samsung PC Studio jednak nie mogłem ich kasować z pamięci telefonu. Jako ze samsung avila ma ograniczoną pojemność na smsy w pewnym momencie skrzynka się zapchała i koniec.

Przełożyłem kartę sim najpierw do odkopanej Nokii N73 ME a potem do odkopanego z szuflady Samsunga E1070. Na obu telefonach mam ten sam problem: ŻADNE SMSY DO MNIE NIE DOCHODZĄ. Natomiast bez problemu mogę wysyłać smsy do innych. Ludziom, którzy do mnie wysyłają smsy nie przychodzą raporty odbioru.

Dodam jeszcze, że nr centrum SMS jest ok. Próbowałem jeszcze coś kombinować z ustawieniami wysyłania SMS i ustawieniami sieci jednak nic nie pomaga - NIE DOSTAJĘ ŻADNYCH SMSÓW.

Proszę o pomoc
Pozdrawiam.

#567738  autor: kamil1221
 15 lip 2012, 08:42
W pierwszej kolejności idź do salonu Play i poproś o wyrobienie duplikatu karty SIM.
Jak to nie da rezultatu, trzeba będzie zgłosić problem techniczny do Biura Obsługi Klienta w Play.

Ewentualnie skrzynka pamieci SMS na karcie SIM jest pełna i może dlatego ?

#567743  autor: ManiacGSM
 15 lip 2012, 10:26
Też bym proponował sprawdzić czy pamięć telefonu (smsów) nie jest pełna.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#567760  autor: mnn
 15 lip 2012, 11:48
kamil1221 pisze:Ewentualnie skrzynka pamieci SMS na karcie SIM jest pełna i może dlatego ?
Nie, nie, wszystko było czyszczone.
W nocy jeszcze naczytałem się trochę na ten temat i już myślałem, że czeka mnie wycieczka do salonu Play. Jednak smsy hurtowo zaczęły przychodzić o 3 rano, ale tak jakby w dwóch partiach: najpierw smsy od numerów z play, a potem pozostałe. Dziwne.
W każdym razie problem się już sam naprawił, ale dzięki za odpowiedzi :wink:

#571632  autor: vh
 01 sie 2012, 13:18
Jakie dziwne? Skrzynka w telefonie zapchana, więc esemesy zbierały się, czekały na serwerze u operatora i co jakiś czas próbowały się wysłać. W końcu opróżniłeś skrzynkę i przy kolejnej próbie serwerowi się udało wysłać zaległe wiadomości.

T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b