• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #566603  autor: arek.85
 10 lip 2012, 10:22
Witam mam do was pytanie jadąc do Wisły Głębce czy widzi zasięg w czech w wisle? bo wsumie niedaleko jest granica proszę o odp?

#566686  autor: aquick
 10 lip 2012, 18:11
Pewnie boisz się żeby przypadkiem nieświadomie nie wpaść w roaming ;-). Napisze tak - nie wiem jak w Wiśle, ale wiem jak w Karpaczu, to też teren górzysty. Mogą być miejsca, w których zasięg czeskiego operatora jest dostępny i to silniejszy. Jak widzisz w moim profilu jestem abonentem czeskiego Vodafone i nie raz korzystałem w Karpaczu z sieci macierzystej. Także różnie może z tym być ;-) pozdro

[ Dodano: 2012-07-10, 18:19 ]
Właśnie jestem w Karpaczu i udało mi się zalogować do zasięgu macierzystego Vodafone, zasięg 3 kreski na 5 możliwych, mogę nawet wstawić fotke :-) pozdro

Obrazek

#566745  autor: Edmund
 10 lip 2012, 21:55
aquick, jeżeli wolno spytać - abonentem czeskiego O2 jesteś z powodu częstych wizyt u braci Czechów, czy też z powodu jakichś ciekawych (lepszych) ofert niż u polskich operatorów?

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#566790  autor: aquick
 10 lip 2012, 23:07
Edmund Abonentem Vodafone i pewnie, że możesz spytać :wink: - z tego pierwszego powodu. Teraz praktycznie codziennie jestem w Czechach, najbliższe 2 noce spędzę w Czechach, bo jadę do Wiednia i wracam pojutrze. Od czasu posiadania karty Vodafone nie używam roaming'u Play, bo wiele razy było tak, że Play w roaming'u Vodafone, o2, T-Mobile "fiksował" a np. karta Vodafone miała pełny zasięg w tym samym miejscu. Głównie zależy mi na internecie np. w ubiegłym tygodniu zużyłem będąc w CZ ok. 70MB, trochę w roaming'u Play kosztowałoby mnie to, a nie zawsze mam dostęp do darmowego Wi-Fi. No i Vodafone też posiada "lejki" w pakietach. W Polsce V testuje sobie nasze sieci i gdy np. telefon z Play mam padnięty a muszę wyjść,wyjechać to robię przekierowanie z Play na Vodafone, który jest w 2 telefonie, V loguje do Orange, bo darmowe przychodzące i idę. A że swego czasu Play zrobił mi "gratisa" i nie naliczał kasy za przekierowanie połączenia na Vodafone to nie kosztował mnie taki ruch nic.

No i nie muszę bawić się w Tani Roaming w Play i czekać, aż +48790 oddzwoni, tylko wbijam +48 lub +420 gdy muszę zadzwonić i dzwonię. No i Czesi, z którymi gadam są mile zaskoczeni, że używam ich sieci, także daleko od granicy w Polsce. Koszt utrzymania tego numeru wynosi mnie mniej niż 10zł na miesiąc, korzystając średnio intensywnie.

Koniec mojej kwestii, bo temat o czymś innym ;-)

Obrazek