• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #564371  autor: Oiir
 30 cze 2012, 18:33
Witam,

Za trochę ponad miesiąc kończy mi się umowa z T-Mobile. Nie chcę przedłużać umowy, a numer chciałbym zostawić jako usługę na kartę.

Jest jakiś prosty jednoznaczny szablon pisma by to wypełnić i mieć pewność, że jest ok i do niczego się nie przyczepią?

Obrazek

#564374  autor: KC-KARLOS
 30 cze 2012, 18:38
Wystarczy pismo z prośbą o rozwiązanie umowy wraz z prośbą o przeniesienie numeru do Tak Tak T-Mobile na kartę.
Podajesz numer umowy, którą rozwiązujesz, swój numer telefonu i dane teleadresowe.
Możesz też przenieść numer do innej sieci. W każdym przypadku rozwiązujesz umowę i okres wypowiedzenia wyniesie 30 dni.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#564445  autor: st.konsultant
 30 cze 2012, 21:41
Karlos20 pisze:Wystarczy pismo z prośbą o rozwiązanie umowy wraz z prośbą o przeniesienie numeru do Tak Tak T-Mobile na kartę.
Podajesz numer umowy, którą rozwiązujesz, swój numer telefonu i dane teleadresowe.
Możesz też przenieść numer do innej sieci. W każdym przypadku rozwiązujesz umowę i okres wypowiedzenia wyniesie 30 dni.

Konieczny jest podpis zgodny z podpisem na umowie.

#564448  autor: KC-KARLOS
 30 cze 2012, 21:49
st.konsultant pisze:Konieczny jest podpis zgodny z podpisem na umowie.
To chyba logiczne, że trzeba się podpisać :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#564488  autor: st.konsultant
 01 lip 2012, 01:27
Karlos20 pisze:
st.konsultant pisze:Konieczny jest podpis zgodny z podpisem na umowie.
To chyba logiczne, że trzeba się podpisać :)

Z praktyki wiem, że wcale nie takie oczywiste :D

#564494  autor: Ruben
 01 lip 2012, 08:27
st.konsultant, proszę o pewną informację. Wiem, że od Ciebie mogę na taką liczyć :) Jest numer do przeniesienia z abonamentu Plus do abonamentu T-Mobile. Umowa wygasła już a okres rozliczeniowy kolejny jest do 5 lipca. Pytanie: czy jest możliwość przeniesienia szybkiego np. w ciągu kilku dni, czy trzeba mimo wszystko czekać kolejny miesiąc rozliczeniowy? Mogę nawet zapłacić za ten jeden okres, który zgodnie z regulaminem jest wymagany. Spotkałem się z rożnymi opiniami i przyznaję, że trochę zgłupiałem.

#564547  autor: Oiir
 01 lip 2012, 13:33
Karlos20 pisze: Podajesz numer umowy, którą rozwiązujesz
Nie mogę znaleźć tej umowy a na stronie i-boa nie widzę takiej informacji...

Obrazek

#564549  autor: KC-KARLOS
 01 lip 2012, 13:38
Oiir, to we wniosku podaj numer telefonu i ew. nazwę taryfy abonamentowej, na którym masz dotychczas aktywny abonament.
W razie pytań, dzwoń pod 602900

#564553  autor: Ruben
 01 lip 2012, 13:51
Oiir, odbierz wiadomość PW
Karlos20, jak wg Ciebie jest w opisanym wyżej przeze mnie przypadku?

#564554  autor: KC-KARLOS
 01 lip 2012, 13:59
Ruben, są dwie opcje:
> przeniesienie numeru z 30-dniowym okresem wypowiedzenia
> natychmiastowe przeniesienie numeru w ciągu 1 dnia roboczego.
Warto się popytać konsultanta, czy dałoby radę, żeby numer z abo Plusa został przeniesiony do abo T-Mobile w ciągu 1 lub 2 dni.
Podejrzewam, że to będzie możliwe.

#564555  autor: Ruben
 01 lip 2012, 14:04
Karlos20, wiesz jak jest z osobami w salonach :) Często odnoszę wrażenie, że wiedzą mniej niż my na forum. Może to trochę nieskromnie brzmi ale naprawdę tak jest. Dlatego zobaczę co jeszcze st.konsultant napisze. Za informacje oczywiście dziękuje.

#564556  autor: KC-KARLOS
 01 lip 2012, 14:15
Ruben, musi być taka opcja, skoro poprzez przeniesienie numeru w ciągu 1 dnia roboczego, można w krótkim czasie zakończyć współpracę z poprzednim operatorem.
Ruben pisze:Często odnoszę wrażenie, że wiedzą mniej niż my na forum. Może to trochę nieskromnie brzmi ale naprawdę tak jest.
Bo tak w większości przypadków jest, Ruben

#565138  autor: ManiacGSM
 04 lip 2012, 11:40
Oiir- po rezygnacji pisemnej z abo Pani z callcenter sama do mnie dzwoniła ,czy niechcę zachować numeru w Tak-Taku.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.