• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #563584  autor: wasikowski
 26 cze 2012, 19:58
Mam pytanie. Zakupiłem Samsung Wave 3 w T-Mobile, jednak zasięg na VII piętrze jest słaby- przerywane rozmowy (inne sieci miały podobnie).

mam pytanie jak najlepiej zaznaczyć w ustawieniach?

aktualnie mam:

- wybór sieci: automatyczne
i zaznaczone tryb pracy sieci: automatyczny

są jeszcze w tym trybie:

- gsm 900/1800 i gsm900

może będzie pomocne przełączenie z tego trybu automatycznego na ten podwójny 900/1800, czy nie ma to znaczenia jeśli chodzi o zasięg?

dodam że chciałbym bezproblemowo korzystać równowcześnie z internetu

#563587  autor: Ruben
 26 cze 2012, 20:23
wasikowski, przerywane rozmowy nie zawsze muszą oznaczać słaby poziom sygnału ale jeżeli zauważyłeś, że to przyczyna właśnie zasięgu, to możesz spróbować ustawić wybór sieci: automatyczny i tryb pracy sieci na: 900/1800. Zasięg pewnie sie poprawi ale niestety na GSM (edge) max prędkość jaką uzyskasz to około 200kb/s a na umts 5Mb/s można uzyskać. Wszystko zależy od sieci w danej lokalizacji. Potestuj i sam zobaczysz jakie ustawienia w twoim przypadku lepiej się sprawdzają.

#563588  autor: wasikowski
 26 cze 2012, 20:27
Ruben, dziękuję bardzo za podpowiedź, faktycznie przetestuję i sam się przekonam:)