Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
ciekawy, mapa zasięgu i dostępności usługi jest na stronie cyfrowypolsat.pl - a, no i nie ten dział
Chcesz się przekonać? Wydaj nawet kilkaset zł na modem do potestowania zasięgu i transmisji LTE. Testy są na 7 dni.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
Karlos20, sprawdzałem interaktywną mapę na stronie Plusa i tak mi jakoś wyszło, że ten LTE/HSPA pokrywa się z 3G Play, a tam gdzie te stare sieci mają zasięg EDGE to na tej mapie Plusa też często jest zaznaczone jako EDGE, więc chyba 3G i LTE w praktyce wyjdzie podobnie bo tak naprawdę chyba jeszcze nikt nie osiągnął tych 100 MB/s w LTE, nawet wątpię czy ktoś osiągnął 50MB/s w LTE.
W praktyce wygląda to tak, że LTE jest tam gdzie jest najmniej potrzebne czyli w miastach, gdzie jest dobrze rozwinięta sieć HSPA+ np. z Orange, które jest tańsze i ma nielimitowane noce i w pewnych aspektach jest lepsze (np. często ma wyższy upload). Może gdy zostanie kiedyś odpalone LTE na 800MHz to się zmieni, ale pan o czterech nazwiskach uprawia sztukę dla sztuki, jako przykład daje LTE lub dublowanie się sieci UMTS900 Aero2 i UMTS2100 Plusa połączone z totalnym bajzlem w połączeniu tych sieci w (nie)zdolną do korzystania całość.