Witam,
kieruję sie do was z pytaniem jaki telefon posiadałby techniczne możliwości korzystania z internetu w stanach zjednoczonych w sieci AT&T? Nie za bardzo orientuję sie w tych zakresach, które są podane w opisach telefonów, jedank jak wydedukowałem to czyżby taki telefon w rubryce WCDMA powinien posiadać wszystkie zakresy czyli 850, 900, 1900, 2100? Ponieważ jak w tamtym roku byłem w stanach, to niestety ale moja Motorola Milestone, która w WCDMA ma tylko zakresy 900 i 2100, nie miała dostępu do internetu, ludzie w punkcie sprzedaży AT&T też nie potrafili nic na to zdziałać.
W takim razie prosze uprzejmie o wyjasienie tego zjawiska i doradzenie jaki telefon wybrać. Potrzebuję tego poniewaz w stanach niestety nie mam stałego łącza internetowego, wszystkie sieci wi-fi są zabezpieczone w okolicy, a żeby móc skorzystać z internetu musze wychodzić z domu i pare domów dalej łapac jakis niezabezpieczony sygnał xD Dlatego w obecnej sytuacji mogę wybrać spośród tych telefonów:
-HTC One V
-HTC Desire Z
-Nokia Lumia 610
-Nokia Lumia 710
-Nokia Lumia 800 (chociaż mało prawdopodobna opcja to jest)
Na którym z tych telefonów działał by bez problemów internet i który byście polecali z wyżej wymienionych (czytałem coś że np lumia 610 nie obsługuje Skype, który tez by sie przydał)
Z góry dziękuję za odpowiedz!:)