• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #540013  autor: santiblanco
 09 mar 2012, 19:23
Witam, wyjezdam niedlugo do Niemiec do pracy, slyszalem gdzies ze w sieci t-mobile sa tanie rozmowy z Polski do Niemiec i odwrotnie, w zwiazku z tym mam kilka pytan odnosnie tej promocji:
1. Gdy kupie w Niemczech strarter t-mobile, a dziewczyna kupi w Polsce takowy starter to rozmowy beda mozliwe (w pakecie)?
2. Gdy Ona bedzie do mnie dzwonic , czy mi cos bedzie zabierac z konta?
3. To jest za 9 zl 2000 minuit do wykorzystania w 7 dni?
4. Polecacie ten pakiet czy moze inny operator ma lepsza oferte?

Z gory dziekuje za odpowiedzi , Pozdrawiam:):)

#540014  autor: DanielR
 09 mar 2012, 19:31
Niestety, muszę Cię zmartwić. Spóźniłeś się. Pakiet 2000 minut do całej grupy Deutsche Telekom, ważny 7 dni, został już jakiś czas temu wycofany.

Pozostała jedynie opcja, polegająca na wykupieniu pakietów Wszędzie rozmawiaj, gdzie za 9 zł dostajesz 30 minut na połączenia roamingowe i międzynarodowe w całej Unii Europejskiej. Pakiet ważny jest 14 dni. Istnieje możliwość wykupienia w miesiącu, jednocześnie do trzech takich samych pakietów.

PS Sprawdź może temat o Lycamobile. :wink:
 #540015  autor: Andrzej24
 09 mar 2012, 19:39
santiblanco pisze:Witam, wyjezdam niedlugo do Niemiec do pracy, slyszalem gdzies ze w sieci t-mobile sa tanie rozmowy z Polski do Niemiec i odwrotnie, w zwiazku z tym mam kilka pytan odnosnie tej promocji:
1. Gdy kupie w Niemczech strarter t-mobile, a dziewczyna kupi w Polsce takowy starter to rozmowy beda mozliwe (w pakecie)?
2. Gdy Ona bedzie do mnie dzwonic , czy mi cos bedzie zabierac z konta?
3. To jest za 9 zl 2000 minuit do wykorzystania w 7 dni?
4. Polecacie ten pakiet czy moze inny operator ma lepsza oferte?

Z gory dziekuje za odpowiedzi , Pozdrawiam:):)
Najtaniej na dziś jest Lycamobile. Dziewczyna zamawia polski numer na stronie: www.lycamobile.pl a Ty kupujesz niemiecki numer w Niemczech. Dziewczyna do Ciebie będzie mieć 29gr za 30 min. Z Niemiec to nie wiem dokładnie ale chyba 1 eurocent za min. Jak ktoś wie dokładniej to niech mnie poprawi.
Lycamobile w Polsce działa na nadajnikach Plusa

Szczegóły na www.lycamobile.pl
Niemiecka strona Lycamobile: www.lycamobile.de

#540018  autor: Sig
 09 mar 2012, 19:51
Pakiet w Tak Taku T-Mobile skasował jakiś czas temu.
Starter niemieckiego T-Mobile możesz kupić przed wyjazdem na Allegro.
Powinien jeszcze być w ofercie T-Mobile abonament za bodajże 40 zł, który umożliwia dzwonienie do światowego T-Mobile. Umowa chyba na 12 miesięcy. Jak wyjeżdżasz na krócej, to nie ma sensu.
Jakbyś chciał dzwonić z Niemiec do Polski ze startera T-Mobile, to wskazany wyżej pakiet Wszedzie Rozmawiaj wypadnie korzystnie, choć nie ma tam dużo minut.

Najlepiej byłoby zainteresować sie ofertą Lycamobile. Obowiązuje promocja 29 groszy za pierwsze 30 minut połączenia pomiędzy numerami Lyca. W obu krajach starter można zamówić za darmo, jak i kupić polski na Allegro (niemieckiego jeszcze nie widziałem). W obu przypadkach oczekiwanie na starter to ok. tygodnia. Moja siostra korzysta z formy kontaktu której szukasz właściwie codziennie i nie narzeka (wczesniej bazowała na wycofanych pakietach T-Mobile). Ta promocja niby jest do końca marca, ale wygląda na taką, która bedzie cyklicznie przedłużana (tak się stało, gdy miała się kończyć w lutym). Zresztą ta sieć opiera sie na tanich połączeniach między numerami Lyca z różnych krajów, więc zawsze będzie coś atrakcyjnego. W Niemczech zasięg zapewnia chyba Vodafone, w Polsce Plus.

[ Dodano: 2012-03-09, 19:54 ]
Andrzej24 pisze:Ty kupujesz niemiecki numer w Niemczech
Może zamówić niemiecki starter za darmo na swój niemiecki adres.
Na stronie, której adres podałeś jest wyjaśnione...

Polska Lyca -> niemiecka Lyca - 29 groszy za pierwsze pól godziny
Niemiecka Lyca -> polska Lyca - 15 centów za pierwsze pół godziny

1 cent o którym wspominasz to promocja dotycząca dzownienia na numery innych niż Lyca sieci.

Uprzedzając pytanie OP - nie, jak ona do ciebie dzowni na niemiecki numer nie płacisz za odbieranie.
Nie wiem czy/gdzie da się te startery kupić w Niemczech, bo wszyscy, których znam je zamawiali. W Polsce ich dystrybucja jest słaba, może podobnie jest w Niemczech. Widziałem jakiś czas temu na niemieckim Ebay te startery, no, ale po co płacić za coś, co może być za darmo...

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#540020  autor: Andrzej24
 09 mar 2012, 20:05
Znajomy niedawno pojechał do Niemiec i bez problemu kupił starter Lycamobile. Dał za niego chyba 7-8 Euro a na koncie ma 10 Euro.

#540578  autor: Kamil_K
 12 mar 2012, 23:08
Jeśli koniecznie T-Mobile, to pakiet pozostał tylko w Mixie T-Mobile i kosztuje 49 zł/m-c (!).

W niemieckim Telekom nie ma żadnych promocji na połączenia z polskim T-Mobile.

Jeśli nie odpowiada Ci opcja z Lycamobile, polecam Blauworld. Pakiet 500 min na wszystkie polskie komórki kosztuje 24,90 euro (w promocji 19,90 euro). Ogólnie oferta świetna, korzystałem z tego w czasie półrocznego pobytu w Niemczech. Gorzej z zasięgiem i jakością usług w sieci E-Plus, w której Blauworld jest MVNO :).

Strona jest po polsku.

500 min do Polski i Rosji za 24,90 / 19,90
http://www.blauworld.de/tariff/poland_a ... a_flat_500

500 min m.in. do Polski na stacjonarne za 9,90
http://www.blauworld.de/tariff/international_flat_500

1000 SMS-ów międzynarodowych za 9,90
http://www.blauworld.de/tariff/sms_world_flat_1000

#540654  autor: Horacy
 13 mar 2012, 15:30
Ja miałem taką przypadłość (dla mnie fajną) Starter Heyah włączony pakiet darmowo w sieci i ojciec pojechał na teren rzeszy, ja do niego dzwoniłem za darmo a jemu pobierało z roamingu bodajże 50 gr za minutę.

#540684  autor: DanielR
 13 mar 2012, 18:09
Horacy pisze:Ja miałem taką przypadłość
To, że tak to ujmę, prawidłowa przypadłość. Zawsze jest tak, że osoba będąca w Polsce, dzwoniąca na polski numer komórkowy, znajdujący się w roamingu, płaci tak jak za połączenie krajowe.
Czyli jeżeli np. w sieci Heyah dostępna jest usługa promocyjna, umożliwiająca wykonywanie nielimitowanych połączeń wewnątrz sieci, a Ty maiłeś ja aktywną, to pomimo, że Twój ojciec także korzystający z Heyah, znajdował się w Niemczech, Ty mogłeś dzwonić do niego w ramach wykupionej usługi nielimitowanych połączeń w sieci.
Tak jest w każdej, a przynajmniej każdej polskiej, sieci komórkowej. :wink:
 #939335  autor: lord_kr
 17 lip 2017, 23:17
JagodaWarszawa pisze:Odświeżam :D
Ktoś zaprezentował problem, na który szukałam odpowiedzi :D
Jesli wyjazd jest na krotko (do czterech miesiecy) polska karta dowolnego operatora z no-limitem rozwiązuje problem.

Wysłane z mojego Lenovo A2016a40 przy użyciu Tapatalka
 #939608  autor: JagodaWarszawa
 19 lip 2017, 01:45
lord_kr pisze:
Jesli wyjazd jest na krotko (do czterech miesiecy) polska karta dowolnego operatora z no-limitem rozwiązuje problem.

a co te 4 miesiące zmieniają?

w sumie tu nie chodzi o ciułanie 5-10 euro, ważne żeby się "nie naciąć" na wydaki 100-200 euro przez nie uwagę.
 #939612  autor: lord_kr
 19 lip 2017, 02:29
JagodaWarszawa pisze:
lord_kr pisze:

a co te 4 miesiące zmieniają?

w sumie tu nie chodzi o ciułanie 5-10 euro, ważne żeby się "nie naciąć" na wydaki 100-200 euro przez nie uwagę.
Mowiac krotko: od 15 czerwca obowiązuje prawo unijne wedlug ktorego używanie polskiej karty w dowolnym kraju UE nie wiąże sie z dodatkowymi kosztami. Jedyna różnica to mniejsze pakiety danych za granicą. Oznacza to ze dzialaja bezpłatne minuty i smsy nie tylko do Polski ale do dowolnego kraju UE. Np ja przebywając obecnie w UK mam karte Plusa z aktywnym pakietem nielimitowanych minut. Nie place wiec nic

4 miesiace to okres po jakim operator moze uruchomić tzw. FUP czyli nałożyć dodatkowe niewielkie opłaty jesli przez ten czas wiekszosc czasu przebywa sie za granica

Wiecej informacji mozesz znalezc w wątkach poświęconych roamingowi w UE po 15.06.2017 .

Pozdrawiam

#939794  autor: kaspeed
 19 lip 2017, 18:21
Dodam że i opłaty dodatkowe nie są takie wielkie.Więc nawet dłuzej mozna niz 4mies.Ja nawet bym bawił sie na kilka kart co 2mies nowa.

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen: