Więc tak, część opisze bo OHD akurat mam.
1. Wielu ludzi chwali powermp3, choc ja używam systemowego odtwarzacza. Nie wiem jak tam z odtwarzaniem plików flac trzeba by poszukać.
2. W OHD jest fajny VideoPlayer. Radzi sobie z większościa filmów ( bez mkv i rmvb) i napisami w formacie srt czy jakoś tak. Jest też realplyer
3. Opera mobile jak dla mnie bije wszystkie inne. Przegladarka wbudowana obsluguje flasha przez co lubi czasami sie przyciac.
4. Z grami to tu jest fajna sprawa. Wgrywasz soft od Faenila n2o5 + biblioteki QT i cieszysz się grami z symbiana ^3 czyli np. nokii n8. Oczywiście np. taki nfs shift potrafi zrestartowac fona bo jest za ciężki, ale spokojnie możesz grać w sims 3d hd, speed x 3d, rally master 3d, red bull xfighters 3d, no i gry dedykowane na s60v5 czyli ssx3, prince of persia hd, spiderman hd, letś golf 2 ( świetna gierka), ferrari gt hd worms hd. Tu wymienilem te najlepsze wg mnie ale jest sporo innych, choć mniej wypasionych graficznie. Ale ja lubie mieć świadomość że za 400zł tak jak teraz stoi omnia moge pograc w gry, z telefonu ktory jest 300zł droższy.
4.1 coś o emulatorach wspominal faenil na blogu ale ja się tym nie zajmowałem.
7. pewnie jest jakis yt player abo co.
9. Jest pakiet officea, ale tylko do podglądu, za edycje trzeba zapłacić, choć są inne, darmowe programy też.
TO tyle co na chwile obecną wiem

Miałem: Nokia 1600, SE c902, Samsung G810, Omnia i900, Wave S8500, I8510 INNOV8, Omnia HD
Mam: D600E, Galaxy S