• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #68814  autor: sledz92
 19 kwie 2006, 18:52
Zastanawiałem sie nad podpisaniem umowy w ktorejs z sieci.Jednak irytuje mnie jedno,a mianowice to ze sie ciagle ze soba scigaja,aby miec jak najwiecej klijentów!
Np. w ofercie Ery na 10 urodziny był abonament za 20zł/mies. i dostawało sie 40 min do wszystkich sieci,badz 160 darmowych sms'ów do wszystkich sieci.Ja bym brał 40 min gdyz bardziej mi sie to przyda niz te 160 sms'ów.Myslelem ze ta promocja zostanie na zawsze,a tu patrze sobie po miesiacu a tu co? ABONAMENT o 5 zł drozszy a nic innego sie nie zmienia! To mnie zdenerwowalo,a ostatnio wychodza jakies promocje ze za 2 min przychodzace dostajesz 1 dla siebie ( era) Nie zagladam do innch sieci,obecnie kozystam z POP'a w ORANGE.Jednak gdybym brał na umowe miałbym taniej telefon...i to jeden z nowszych.
Czy według was opłacało by mi sie wziaść umowe na 24 mies(planuje tylko na 12) ???
Prosiłbym o jak najszybsza odpowiedz,gdyz czas leci i leci...

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#68819  autor: zol82
 19 kwie 2006, 18:58
Bardzo dziwnie zadane pytanie.
Musisz się dokłądniej określić czego oczekujesz od danej oferty, do jakiej kwoty ma być abonament, do jakiej kwoty telefon, jaki jest kierunek połączeń wychodzących itd.

Wiadomo że jak podpiszesz umowę na 12 miesięcy to możesz dostać z tego dodatkowe profity ( np. dodatkowe minuty itp), ale nie dostaniesz do tego telefonu. Wyjątkiem jest Orange, ale ceny telefonów są bardzo wysokie.

Pozdrawiam.
Napisz coś więcej czego oczekujesz od oferty.

#68820  autor: l3p
 19 kwie 2006, 18:58
Sluchaj te 40min w Erze jest wymienialnych na 160 smsow czyli 1min to 4 smsy. Wykorzystujesz to dzwoniac lub smsujac.
To o czym wspomniales, ze za polaczenia przychodzace placa to jest bonus w TakTaku za 2min polaczenia z innej sieci na taktaka otrzymujesz 1 era jednostke do wykorzystanie do ery/heyah i stacjonarne.
Moim zdaniem jesli chcesz brac abo to teraz wg mnie najkorzystniejsza oferta jest w Erze za 45zl otrzymujesz 90min do wszystkich sieci wymienialnych na sms`y. Jednakze cyro jest na 12 miesięcy

[ Dodano: 2006-04-19, 18:59 ]
zol82 zawsze mnie wyprzedzisz :P ;) bo juz kolejny raz Ci sie to udało :) Zobacz w tym samym czasie napisalismy;p

#68826  autor: zol82
 19 kwie 2006, 19:04
Wybacz I3p, naprawde przypadek :)
Będe już grzeczny.
Widze że widziałeś już gazetke promocyjną ERY.
Dostępna oferta od 24 kwietnia

#68827  autor: l3p
 19 kwie 2006, 19:05
Widzialem na konkurencyjnym portalu. Powiem, ze oferta bardzo ciekawa.
Sorry za offtopa ;p

#68896  autor: pumba
 19 kwie 2006, 21:28
sledz92 czytając twojego posta wnioskuję że zabardzo na usługach ci nie zależy bo chyba zadużo nie korzystasz z telefonu a korzystasz z niego bardziej z samego faktu posiadania i wolisz mieć go zawsze pod ręką bo nigdy nie wiadomo co się zdarzy. Wspomniałeś o promocji urodzinowej ery ale nie były to 10 a dopiero 9 urodziny, 10 będą w tym roku i zbiegną się z 1 urodzinami Orange i jest bardzo możliwe że w tym czasie czyli wrzesień październik mogą być naprawdę interesujące promocje bo era na okrągłe 10 urodziny napewno wyjedzie z czymś ekstra więc może warto poczekać tych pare miesięcy. Jeśli zależy ci na tańszym telefonie to znajdziesz go w erze ale pamiętaj nic nie ma za darmo sam się przekonałem na własnej skórze biorąc telefon w erze z tego względu że był tańszy ale później żałowałem bo przez 2 lata nie mogłem zmienić taryfy na nowsze w których opłaty były tańsze o połowe! W erze także nie dostaniesz telefonu przy umowie na 12 miesięcy, takie rzeczy to tylko w Orange :wink: Ale przy takim wariancie są drogie telefony i lepiej kupic telefon na allegro lub w komisie a umowę podpisać na 12 miesięcy bez telefonu, za co dostaniesz dodatkowe minuty lub złotówki. Z wyborem sieci to sam musisz przeanalizowac gdzie najwięcej będziesz dzwonił. Ja napisze tylko tyle że po 2 latach abonamentu w Idei/Orange i 2 latach w erze teraz wybieram Orange umowa bez telefonu na 12 miesięcy, ale czekam z nadzieja do września na 1 urodziny, mam nadzieje że sie nie przeliczę :wink: