Witam.
Jestem tutaj nowa, mam telefon bardzo podobny do Avilii- tj Samsung GT S5560 i mam problem jak w temacie.
Z pół roku temu zaobserwowałam, że po umieszczeniu notatki w kalendarzu, telefon się restartuje, tak samo przy dodawaniu/usuwaniu kontaktów. Jednak nie było to bardzo irytujące, więc jakoś z tym żyłam

A od wczoraj mój telefon restartuje się parę sekund po uruchomieniu i tak w kółko. Jak wyciągnę kartę sim i uruchomię komórkę, to działa, nic się nie dzieje, wszystko funkcjonuje ok (tzn. dalej restartuje się przy zmianach w kalendarzu, bądź kontaktach). Po ponownym włożeniu kart sim- dodam, że jest to PLUS telefon włącza się, parę sekund pochodzi, a następnie restartuje i tak ciągle. Jak włożę kartę PLAYa to telefon działa normalnie, albo stwarza takie pozory

I powiem szczerze, że nie wiem jak ten problem ugryźć. Dodam jeszcze, że telefon ma 2,5roku, nie był zalany, nic strasznego ostatnio się z nim nie działo- typu upadki itp. Jest to telefon kupiony w sklepie, bez simlocka, bateria naładowana, ładowarka oryginalna, nic w nim nie było grzebane
Prosiłabym Was gorąco o pomoc i ewentualne tłumaczenie prostym językiem- łopatologicznie, ponieważ moja wiedza z technologii komórkowej jest bliska zeru

Jeśli nie uda się jakoś odratować telefonu "domowymi" sposobami, to zapewne udam się do serwisu, ale nie ukrywam, że ta opcja podoba mi się mniej.
Aha po połączeniu z komputerem korzystam z programu New PC Studio, chciałam wykonać aktualizację telefonu, ale niestety wyskakuje mi komunikat, że nie można połączyć się z serwerem, aktualizacja nie będzie możliwa (internet działa bez zarzutu :])
To chyba tyle, pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelakie odpowiedzi.
Neoska