• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #523985  autor: mateuszek13
 25 gru 2011, 13:54
Witam mam pewien problem , posiadam telefon Nokia e71 uzywalem go przez jakis czas lecz nagle dzialo sie z nim cos dziwnego zmienial kolory wyswietlacz na rozowy zielony tak jakby byl popsuty i w nastepnym dniu poprostu zamarl telefon normalnie dziala wyswietlacz sie podswietla slychac dzwiek jak sie wlacza telefon i slychac dzwiek klawiszy , chcialbym sie poradzic czy mozna cos z tym zrobic a jesli nie to ile wyniesie mnie naprawa takiego czegos.?

#523987  autor: orson_dzi
 25 gru 2011, 14:22

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#523989  autor: user_delete34
 25 gru 2011, 14:26
Możliwe, że padła taśma od wyświetlacza (lub on sam) i coś na płycie głównej. Kolega miał tak w E72 po naciśnięciu klawiszy obok prawego funkcyjnego, tylko u niego dodatkowo nie działało podświetlenie wyświetlacza. Jeżeli masz gwarancję, to oddaj do naprawy. Jeżeli nie-nie powiem Ci nawet w przybliżeniu, ile to wyniesie.

#523990  autor: Dorylek
 25 gru 2011, 14:27
orson_dzi, mam identyczny problem (E66) - wyświetlacz zamarł(te same objawy), najpierw były paski, wymieniłem taśmę, wyświetlacz lecz problem nadal występuje.
Informuje że taśma oraz wyświetlacz na innej e66 działają jak należy... Więc w czym może być problem?

#523991  autor: orson_dzi
 25 gru 2011, 14:34
No to musi być dalej, skoro oba są sprawne. Chociaż ostatnio mordowałem się z SE Yari, przerobiłem trzy wyświetlacz i chyba też trzy taśmy. Nie działało w żadnej konfiguracji, aż w końcu jednego dnia podłączyłem i ruszyło.

#523993  autor: Dorylek
 25 gru 2011, 14:42
Ciekawe jest to że telefon jest wykrywany normalnie pod PC..., dziwne, może wgrać mu oprogramowanie nowe? Przez chwile(sec) widać jak się go wyłączy, logo Nokii, jednak troche zniekształcone.

#523995  autor: orson_dzi
 25 gru 2011, 14:48
Dorylek pisze:iekawe jest to że telefon jest wykrywany normalnie pod PC...
A odłącz monitor od komputera. Komputer będzie działać? Będzie, ale nic nie będzie widać.
To samo masz z telefonem.