• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #514098  autor: biela
 08 lis 2011, 12:21
Witam

Sytuacja wygląda następująco, ja i żona mamy abonamenty w orange, ale niedługo kończy nam się umowa w związku z czym możemy przedłużyć, albo przejść do nowego operatora.

Głównie potrzebujemy darmowych rozmów między sobą oraz:

-ja potrzebuje darmowych rozmów na 1 numer stacjonarny lub 1 numer orange
-żona potrzebuje darmowych rozmów na 1 numer stacjonarny lub 1 numer heyah

Dodatkowo ja chcę smartphona w miare szybkiego, minimum z 250MB na net, abonament tak do 80zł brutto, a koszt telefonu tak do 600-700zł (chyba będzie samsung galaxy s plus).
Żonie wystarczy najtańszy abonament/karta spełniający wyżej wymienione rzeczy i telefon samsung solid.

Jakie dokładnie oferty proponujecie?

#514163  autor: thonka
 08 lis 2011, 15:38
nikt nie da Tobie darmowych polaczen do heyah, po za sama heyah wiec tu albo karta w heyah, albo rezygnacja z darmowych polaczen do tej sieci.

za 30zl doladowania miesiecznie ma darmowe rozmowy ze wszystkimi w heyah. druga opcja to kazda zlotowka doladowania = 1 dzien rozmow w heyah z 1 numerem.

jest tez opcja pakietu nielimitowanych polaczen w sieci za 9zl na 30 dni.
niestety stacjonarnego w pakiecie brak...

telefon oczywiscie trzeba by bylo wtedy kupic w wolnej sprzedazy

----

darmowe polaczenia na stacjonarne i w orange sa do zalatwienia w... orange oczywiscie.
skoro potrzebujesz do tego internetu to idealna wydaje sie Pantera II 225 za 70zl.

dostajesz tam 225 minut + 56 lub 112 minut gratis w zaleznosci od stazu w sieci za przedluzenie umowy.
dodatkowo jest tam wliczony darmowy pakiet rozmow w orange oraz pakiet 1200 minut na polaczenia z 1 numerem w orange lub na stacjonarne, a takze 500mb transmisji danych.

galaxy s+ jest w tej opcji za 429zl (w salonie 499zl), jest jeszcze SE arc S za 609zl (w salonie 679zl).
Ostatnio zmieniony 08 lis 2011, 17:02 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#514170  autor: biela
 08 lis 2011, 16:14
thonka pisze:nikt nie da Tobie darmowych polaczen do heyah, po za sama heyah wiec tu albo karta w heyah, albo rezygnacja z darmowych polaczen do tej sieci.

za 30zl doladowania miesiecznie ma darmowe rozmowy ze wszystkimi w heyah. druga opcja to kazda zlotowka doladowania = 1 dzien rozmow w heyah z 1 numerem.
dzięki za odpowiedź, tak jak pisałem potrzebny żonie albo 1 domowy darmowy albo 1 heyah widać że heyah mi odpada, także chyba zostaniemy w takim razie w orange, miedzy sobą będziemy mieć za free i na stacjonarki, pantera II dla mnie w sam raz, a co dla żony w takim razie?

#514177  autor: thonka
 08 lis 2011, 16:49
jezeli nie potrzebuje ona internetu ani smsow to najlepszym wyjsciem wydaje sie byc delfin.

delfin II 40 za 30zl daje 40 minut + 10 lub 20 minut gratis w zaleznosci od stazu, lub delfin II 60 za 40zl gdzie jest 60 minut + 15 lub 30 minut w zaleznosci od stazu.

w pierwsze opcji mozna wybrac jeden "prezent", w drugiej dwa. wsrod "prezentow" sa np.:
1200 minut z jednym numerem w orange lub na stacjonarne
30 minut do wszystkich sieci

od delfina II 60 mozna wybrac takze jako "prezent" 60 minut z jednym numerem we wszystkich sieciach. nie jest to moze darmowy numer, ale ew. zawsze mozna tam dodac wymieniony na samym poczatku numer w heyah.

wiecej prezentow na stronie 5 regulaminu:
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 617032.pdf

do tego abonamentu warto uruchomic usluge niekonczonca sie minuta, gdzie za 2zl oplaty abonamentowej za polaczenie do orange pobierana jest oplata za 1 minute polaczenia bez wzgledu na czas trwania polaczenia. usluga schodzi najpierw z minut abonamentowych, a potem idzie wg. cennika.
przy wielu rozmowach w orange moze byc przydatne ;)
trzeba sie tylko zapytac, czy usluga ta przypadkiem nie zmienia polaczen w orange na ryczaltowe tj. czy polaczen po 20-30s. nie traktuje jako calej minuty, bo nie moge tego wywnioskowac z tresci regulaminu.

solid b2710 w pierwszej opcji kosztuje 219zl, w drugiej 3zl (w salonie 249zl i 29zl).
roznica moze spora, ale ja zamiast dawac zarobic orange te ~220zl na telefonie, wolalbym doplacic 10zl miesiecznie (a defacto wyjdzie tego ok. 20zl) i wybrac wiecej minut i jeden prezent gratis.

----

we wszystkich opcjach abonamentowych jest tez mozliwa do aktywacji usluga zatrymaj czas dla wszystkich, gdzie oplata za polaczenia do wszystkich sieci pobierana jest tylko za 2 pierwsze minuty, a polaczenie moze trwac do 30 minut (potem cena za kazda minute jest z cennika).

przez pierwsze 12 miesiecy od przedluzenia umowy, usluga ta jest za darmo. warto wiec ja sobie uruchomic. trzeba jednak pilnowac czasu - po 12 miesiacach usluga kosztuje 15zl. pakiet ten dziala tylko po wykorzystaniu abonamentu i jest ograniczony do 600 minut w miesiacu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#514256  autor: Vieslav
 08 lis 2011, 21:42
Zaraz zaczną tradycyjnie polecać Play więc póki jeszcze temat niezaspamowany to dorzucę coś od siebie:
:arrow: dla ciebie orange pantera II -
- 69,90zł abonament,
- wliczone w to 225 minut do innych sieci,
- 500MB internetu oraz
- nielimitowane połączenia do Orange oraz
- 1200 minut na wybrany numer stacjonarny + oczywiście profity za przedłużenie, więc ostateczna oferta będzie się trochę różnić.
:arrow: Dla żony: nie napisałeś jaki abonament, ale proponuje orange delfin II,
- abonament 39,90zł,
- wliczone 60 minut oraz:
- albo wybrany numer stacjonarny (1200 minut) + dodatkowe 30 minut,
- albo wybrany numer stacjonarny (1200 minut) + wybrany numer w heyah (60 minut),
- albo wybrany numer w heyah (60 minut) + 30 minut dodatkowo.
Oczywiście przedłużacie, więc ostateczna oferta będzie zupełnie inna, ja tylko daję jakiś zarys oferty standardowej. TUTAJ masz temat poświęcony przedłużaniu umowy.