• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #513762  autor: matys2012
 06 lis 2011, 17:46
mam zamiar kupic telefon nokia e52. ale slyszalem ze ten telefon gubi zasieg, ma słaby software, trudność użycia, brak kompatybilności wszystko to i inne zeczy przeczytalem na innych forach. po tym wszystkim co przeczytalem nie wiem co robic czy kupic ten telefon czy nie.

chcialbym zeby sie wypowiedzial ktos, kto mial albo ma ten wlasnie telefon i co o nim sądzi.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2011, 21:41 przez matys2012, łącznie zmieniany 1 raz.

#513765  autor: kerim36
 06 lis 2011, 17:52
matys2012 pisze:slyszalem ze ten telefon gubi zasieg
jak sie nim bedzie rzucac to bardzo prawdopodobne
matys2012 pisze: ma słaby software
w porownaniu do czego??
matys2012 pisze:trudność użycia
jak mozna to rozumiec??
matys2012 pisze:brak kompatybilności
kompatybilnosci z czym??

ogolnie jak kupowac to tylko z gwarancja

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#513770  autor: dejw
 06 lis 2011, 18:02
heheh telefon nie gubi zasiegu, sotfware ma dobry a skomplikowany jest dla tych, ktorzy nie uzywali wczesniej symbiana. Jezeli chodzi o kompatybilnosc to nie powiedizalbym. Wejscie na sluchawki 3.5mm plus micro usb wiec co masz dokladnie na mysli ?

#513784  autor: KamaZ
 06 lis 2011, 19:31
Mam ten telefon od jakichś 5 miesięcy i raz miałem problem z oprogramowaniem a mianowicie z uruchomieniem Ovi Maps i aparatu. Nie chciał się zaktualizować przez kabel to oddałem do serwisu i już mam spokój.

Ogólnie telefon warty polecenia. Dobra bateria, darmowa nawigacja, elegancki wygląd (czarna wersja ze srebrną ramką 8)), jakość rozmów bardzo dobra.

Co do zasięgu nie jest wcale tak źle jak się nie łapie za dół telefonu. Oczywiście w E51 lepiej trzyma, ale ten telefon to wzór jeśli chodzi o zasięg.

#513794  autor: dejw
 06 lis 2011, 20:39
no dokladnie bateria swietna i bardzo dlugo trzyma. Jakosc wykonania tez dobra. Mialem ten telefon przez 4 miesiace i najbardziej zaskoczyla mnie bateria ktora trzymala tydzien przy duzym pisaniu smsow, rozmowach i sluchaniu muzyki. Polecam telefonik jak najbardziej. A co do symbiana to trzeba go znac lub sie do niego przyzwyczaic. Mi osobiscie symbian nie przypadl do gustu, bo jak to on lubi czesto sobie zamulac jak to bywalo nieraz w mojej e52.

#513807  autor: orson_dzi
 06 lis 2011, 21:43
dejw pisze: Jakosc wykonania tez dobra.
W porównaniu do czego? Bałbym się upuścić E52.

Sprawa jest prosta. Jak trafisz pewny egzemplarz z nowych produkcji, to będzie jak piszą wyżej. Jak trafisz na starszą, to 10 na 12 miesięcy w roku telefon spędzi w serwisie.

Nie, nie wiem jak rozpoznać która, to która.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#513816  autor: Ramirez
 06 lis 2011, 22:00
Tez potwierdzam że telefony z nowych serii nie maja raczej już problemów z zasięgiem. Może nie powala zasięg ale jest poprawnie. Tylko jak ktoś nie za bardzo dba o telefon, to w nowych egzemplarzach dalej jest problem ze zbieraniem sie kurzu pod ekranem. Osobiście irytuje mnie tylko zbyt mała pamięć telefonu. Niby jest to około 50 Mb ale po aktualizacji Nokia Maps i innych wbudowanych programów zostaje z 20-30 Mb. Trochę mało...

#513830  autor: ciuchcia
 06 lis 2011, 22:49
Potwierdzam, żona posiada E52 - zbytnio nie dba o telefony i pewnie już kilka razy jej spadł. Obecnie buzzer praktycznie nie działa (no chyba, że charczenie nazwiemy działaniem).
orson_dzi pisze:Sprawa jest prosta. Jak trafisz pewny egzemplarz z nowych produkcji, to będzie jak piszą wyżej. Jak trafisz na starszą, to 10 na 12 miesięcy w roku telefon spędzi w serwisie.
Znajomy pracownik Orange mnie kiedyś uświadomił, że stare serie były w wersji bez nawigacji. Więc jeśli kupujemy wersję z uchwytem nawigacyjnym to możemy spać spokojnie.
orson_dzi pisze:Bałbym się upuścić E52.
ja też bym się bał :( wydaje się strasznie delikatny

#513918  autor: znawca
 07 lis 2011, 13:36
Ja wolałbym E51 od E52 :) Lepiej wykonana i w ogóle przyjemniejsza w sposobie bycia. Mój tata miał obie jako telefony służbowe. Używał tylko do rozmów, a z E52 już po miesiącu zaczęły się problemy (np. nie widziała karty SIM).

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#513929  autor: dario321
 07 lis 2011, 14:41
proponuje e55 :wink: