mkowalski pisze:Marens tak chciałem zrobić ale w trakcie jak już złożyłem wniosek o rozwiązanie umowy to pojawiła się fajna oferta, a w Play mi powiedzieli, że nadal mogę przenieść nr więc skorzystałem.
Może doprecyzuje, bo nie wiem czy się jasno wyraziłem.
Chodziło mi o wariant, że idziesz do PLAY (czy tam innego operatora) 1,5miesiąca przed zakończeniem umowy. Podczas składania wniosku są 3 opcje: a) 24godz b) konkretna data c) koniec okresu promocyjnego (koniec najbliższego okresu rozliczeniowego po zakończeniu okresu promocyjnego). Wariant trzeci na przyszłość pozwoli uniknąć takich niespodzianek.
mircoch pisze:pojawiła się fajna oferta, a w Play mi powiedzieli, że nadal mogę przenieść nr więc skorzystałem.
Zmienia to postać rzeczy, pamiętaj że w PLAY Ci przeważnie konsultanci powiedzą to co ty chcesz usłyszeć. Choć jak promocja była fajna (czyżby tydzień z Nokią za 1zł

), to czemu nie tylko PLusowi radziłbym zapłacić.
mircoch pisze:Ok a teraz druga część pytania, co jeśli nie zapłacę? Będzie mnie ścigać jakaś windykacja? Do BIK podają, jeśli jest zaległość powyżej 200zł.
Nawet jakby windykacja dała Ci spokój to pamiętaj o czarnej liście operatorów.
W najlepszym wypadku będą na przyszłość wymagali od Ciebie kaucji, pomijając inne niespodzianki.
mkowalski pisze:opłata została naliczona słusznie
Też mi się tak wydaje
mkowalski pisze:Zawsze obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia
Nie gra tutaj też roli okres rozliczeniowy, że miesięczny okres wypowiedzenia ale skutkujący na koniec okresu rozliczeniowego?