• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #501617  autor: max000
 05 wrz 2011, 00:38
Od kilku dni zauważyłem, że telefon w miejscu baterii dość mocno się nagrzewa (androsensor pokazuje 37-41*C, podczas gdy w pokoju mam ok. 23*C)
Dzisiaj rano po 3,5h leżenia telefonu w stanie czuwania bateria rozładowała mi się do 15% :shock:
Mam wyłączone wifi, gps, bluetooth, synchronizacje, 3G, wszystkie aplikacje zamknięte task killeremi, chyba wszystko co może obciążać baterie, świecenie ekranu na minimum. Skanowałem antywirusem aplikacje i nic nie wykryło. Soft mam orginalny z Play, nie rootowany.
Telefon ma ok. 9 miesięcy, możliwe że już bateria pada przy dość mocnym używaniu i ładowaniu codziennie? Czy oddać do naprawy (na gwarancji mam).

Teraz (niecałe 6h od ładowania) sensor pokazuje teraz napięcie baterii 3,744V, Health:Good przy 40% naładowania. Było włączone wifi i synchronizacja.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2011, 23:10 przez max000, łącznie zmieniany 1 raz.

#502971  autor: orB
 11 wrz 2011, 22:20
Ciepło, jak każda inna forma energii nie bierze się znikąd. W połączeniu z szybko padającą baterią masz odpowiedź: telefon ciągnie z baterii więcej niż powinien(zwarcie). Bateria jest dobra, tylko telefon jest "zły". Jak masz gwarancję, to chyba należałoby z niej skorzystać.