• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #498984  autor: drogi321
 24 sie 2011, 23:06
Witajcie

Ostatnio zadzwonił do mnie miły Pan z sieci Play oferując super ofertę abonamentową.
Pech chciał że byłem w mieście i nie mogłem tej oferty porównać z ofertami abonamentowymi innych operatorów a niestety Pan nie mógł zadzwonić w innym terminie :D więc pokusiłem się i zgodziłem się aby wysłali do mnie umowę.
Gdy już na spokojnie przeanalizowałem sobie inne oferty okazało się, że mogę mieć znacznie lepszy abonament więc chciałbym zrezygnować z tego abonamentu. I tutaj pojawia się moje pytanie - umowa którą mam zawrzeć z play idzie do mnie kurierem, lecz skoro nie chcę już umowy z play to mam po prostu odesłać kuriera "na drzewo" i zerwać kontakt z play czy podpisać umowę i tego samego dnia od niej odstąpić?
Co radzicie ?

Z góry ogromne dzięki za POMOC.

#499008  autor: st.konsultant
 24 sie 2011, 23:43
Jeżeli to nowa umowa to po prostu nic nie podpisuj.

#499018  autor: drogi321
 24 sie 2011, 23:54
czyli po prostu nie umawiać się z kurierem na podpisanie umowy i nie odbierać telefonów od play?

A czy istnieje jakaś możliwość że obciążą mnie jakimiś kosztami manipulacyjnymi ?

#499043  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 09:08
drogi321 pisze:czyli po prostu nie umawiać się z kurierem na podpisanie umowy i nie odbierać telefonów od play?

A czy istnieje jakaś możliwość że obciążą mnie jakimiś kosztami manipulacyjnymi ?
Jeżeli zamówiłeś ofertę przez internet / telefon, przyjedzie do Ciebie kurier, wtedy grzecznie mu podziękuj i nic nie podpisuj.
Play nie obciąży Ciebie żadnymi kosztami, gdyż nie podpisałeś umowy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#499073  autor: PWK
 25 sie 2011, 12:15
drogi321 pisze:czyli po prostu nie umawiać się z kurierem na podpisanie umowy i nie odbierać telefonów od play?
A telefony jak najbardziej odbierać. Skoro się rozmyśliłeś, to być może zaoszczędzisz przynajmniej komuś trochę czasu i pieniędzy.