• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #64801  autor: Irek
 02 kwie 2006, 09:58
Jeśli zgrywaliście kiedykolwiek zdjęcia zrobione waszym telefonem to pewnie wiecie, że ich jakość nie jest najlepsza. Ale można poprawić ich jakość programem Noiseware Community Edition, który znajduje się tutaj.

Opis programu
Kod: Zaznacz cały
Jeden z najlepszych bezpłatnych programów służących do usuwania tzw. szumów z fotografii cyfrowych. Szumy są efektem dość często spotykamy przy wykonywaniu zdjęć za pomocą aparatów cyftowych z tzw. "dolnej półki" i/lub przy niedostatecznym oświetleniu. Za pomocą programu Noiseware można do pewnego stopnia usunąć takie niepożądane zakłócenia bez bardzo widocznej utraty fotografii tj. jego rozmazywania. Obsługa programu, mimo braku polskojęzycznego interfejsu jest prosta i nie powinna sprawić kłopotów. Noiseware w bezpłatnej odmianie Community Edition posiada w stosunku do odmian komercyjnych tego programu szereg ograniczeń. Brak jest m.in. możliwości seryjnej obróbki zdjęć i zapisywania informacji o obrabionym pliku w formacie EXIF.

Programu można używać takżę do zdjęć robionych innymi telefonami
Ostatnio zmieniony 28 sie 2006, 20:25 przez Irek, łącznie zmieniany 1 raz.

"And one more thing..."

#64810  autor: ariels
 02 kwie 2006, 10:20
Całkiem fajny, bardzo przydatny przy fotkach robionych SE.

Obrazek

#64925  autor: Kaczy
 02 kwie 2006, 14:24
Fajny program- sam go używam do obróbki zdjęć z mojego C75.
Pare klinknięć i można mieć o wiele lepsze zdjęcie :-D :-D

...::: Made for loneliness :::...

#64926  autor: Irek
 02 kwie 2006, 14:26
Kaczy pisze:Fajny program- sam go używam do obróbki zdjęć z mojego C75.
Pare klinknięć i można mieć o wiele lepsze zdjęcie :-D :-D
Jakich pare kliknięć? Wystarczy kombinacja klwaiszy CTRL + ENTER :wink:

"And one more thing..."

#64927  autor: Kaczy
 02 kwie 2006, 14:36
Heh, no ja robię trochę więcej. :smt006 :smt006

Z tej listy po lewej stronie zawsze wybieram pare opcji i patrzę jak zmienia się obraz.
W sumie w zależności od miejsca, gdzie się robiło zdjęcie dużo zależy jakiego filtru do poprawy należy użyć...

...::: Made for loneliness :::...

#65702  autor: Irek
 06 kwie 2006, 19:24
Kaczy pisze:Heh, no ja robię trochę więcej. :smt006 :smt006

Z tej listy po lewej stronie zawsze wybieram pare opcji i patrzę jak zmienia się obraz.
W sumie w zależności od miejsca, gdzie się robiło zdjęcie dużo zależy jakiego filtru do poprawy należy użyć...
Może walniesz jakieś małe streszczenie z opisami i screenami. :wink:

"And one more thing..."

#67122  autor: ariels
 12 kwie 2006, 20:16
A wyglada to tak:
Obrazek
Obrazek

Obrazek

#73278  autor: wendzior
 12 maja 2006, 22:36
:smt005 ktore przed a ktore po?? :smt005

zasysam 50%