• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #63718  autor: bonas
 27 mar 2006, 15:23
Witam, mam takie pytanie:

Dlaczego mój siemens CXT70 się nie włącza ?? Co prawda upadł kilka razy, (2 razy z pierwszego piętra, i się trzyma :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) no ale się włączał zawsze. A dzisija w szkółce mi się wyłączał w kieszeni, gasł przy odtwarzaniu dzwonków itp.... Jeśli chodzi o oprogrtamowanie to nie jest ono najnowsze.... bateria też cała.... więc dlaczego ?? plese help me :)

#63719  autor: Osk92
 27 mar 2006, 15:25
Styki baterii moga być problemem. Przedmuchaj je (również te w fonie) chociaż. Możesz też sprawdzić z papierkami między szczelinami (bateria a telefon) u mnie działało :P

#63748  autor: Przemek
 27 mar 2006, 18:11
Może o jeden upadek za dużo?

#63749  autor: Klusek
 27 mar 2006, 18:11
A pika chociaż przy próbie uruchomienia? Jeśli tak to zaczął bym od wgrania nowego softu. Jeśli nie pika to to może być jakieś uszkodzenie mechaniczne już nie takie łatwe do naprawienia, ale też nie zaszkodzi spróbować wgrać nowy soft :)

Obrazek
Obrazek

#63752  autor: bonas
 27 mar 2006, 18:24
Klusek pisze:A pika chociaż przy próbie uruchomienia? Jeśli tak to zaczął bym od wgrania nowego softu. Jeśli nie pika to to może być jakieś uszkodzenie mechaniczne już nie takie łatwe do naprawienia, ale też nie zaszkodzi spróbować wgrać nowy soft :)

A myslicie, że w komisie za opłatą mi wgrają nowy soft czy musze zapindalać do serwisu jakiegos siemensa ?

#63754  autor: Klusek
 27 mar 2006, 18:30
Jasna sprawa, że wgrają dlaczego mieli by tego nie robić. Ale lepiej znajdź kogoś kto ma kabel do Siemensa i sam będziesz mógł sobie wgrać i nic za to nie zapłacisz :)

Obrazek
Obrazek

#64659  autor: bonas
 01 kwie 2006, 17:53
Osk92 pisze:Styki baterii moga być problemem. Przedmuchaj je (również te w fonie) chociaż. Możesz też sprawdzić z papierkami między szczelinami (bateria a telefon) u mnie działało :P

Tak, tak zrobiłem, i działa, tylko nie wiem czy wsadzenie kawałka strej kary sim jest dobrym rozwiązaniem na dłuższą metę - mozna to jakoś naprawić ?? Zdaje mi się, że to dlatego te styki nie łączą, bo po tych upadkach obudowa się troszeczkę obluzowała..... :confused3: mozna to jakoś naprawić ??

#64680  autor: mol
 01 kwie 2006, 19:26
bonas pisze:
Osk92 pisze:Styki baterii moga być problemem. Przedmuchaj je (również te w fonie) chociaż. Możesz też sprawdzić z papierkami między szczelinami (bateria a telefon) u mnie działało :P

Tak, tak zrobiłem, i działa, tylko nie wiem czy wsadzenie kawałka strej kary sim jest dobrym rozwiązaniem na dłuższą metę - mozna to jakoś naprawić ?? Zdaje mi się, że to dlatego te styki nie łączą, bo po tych upadkach obudowa się troszeczkę obluzowała..... :confused3: mozna to jakoś naprawić ??
Kupić nową obudowę :D:D i nie rzucać więcej telefonem :):)

#64688  autor: bonas
 01 kwie 2006, 19:54
mol80 pisze:
bonas pisze:

Kupić nową obudowę :D:D i nie rzucać więcej telefonem :):)

Wątpie, żeby obudowa cos dała, bo mam trochę rozszerzone tą białą obudowę, którek się nie da ściągnąc rękami ani kupic...