• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #476493  autor: captainpimp
 18 maja 2011, 11:36
Witam wszystkich,

nie wiem na ile jesteście zainteresowani sprzedaża Dialogu - ale ja tak. Zastanawia mnie kto kupi ta firme - Netia, MNI, Hawe. Tak patrzac na te spólki nie moge za bardzo zrozumiec po co Hawe mialoby kupic Dialog?

Hawe swiadczy uslugi dla operatorow i nic nie wskazuje na to zeby chcieli to zmnienic..wiec moje pytanie - czy Dialog ma az tak atrakcyjna infrastrukture (glownie telefonie stacjonarna przeciez maja) - zeby warto bylo ta firme po to kupowac? Jezeli nie to po co Hawe kupno Dialogu.

Jakie sa wasze opinie o tym?

#476617  autor: Kaczy
 18 maja 2011, 22:09
Hawe jeśli ma pieniądze (a chyba za wiele ich nie ma) mogłoby mieć niezłego klienta :)
Jeśli Hawe kupi Dialog i zostawi je jako ta sama marką będzie mogło w łatwy sposób rozwijać Dialog. Hawe dysponuje dużą siecią światłowodową z ringiem wokół całej Polski. Dialog (spółka-córka) będzie mogło wchodzić na nowe rynki a łącza brak od Hawe. I tak Hawe będzie miało podwójne profity :)

...::: Made for loneliness :::...