• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #469141  autor: kevez
 06 kwie 2011, 12:04
Witam serdecznie wszystkich,

Jestem niesamowicie wściekły bo to co sie dzieje to jakaś parodia.
Dziś o 9 (miał być między 15-16) przyjechał monter, postał (tak, postał!) obok domu, nawet nie zdążyłem wyjść, nie zastukał i po kilkunastu sekundach...pojechał sobie!

Prosze o pomoc, nie mam do nich żadnych danych Wiem tylko że to firma Elmo, od 2 lat sie z nimi męcze, nie wiem co robić

Od 2 lat staram się o podłączenie czegoś co jest mi bardzo potrzebne do prowadzenia działalności: Telefon+Internet

Nie ma u mnie zbyt wielu alternatyw- 2 dostawców internetu radiowego, wątpliwej jakości. Dlatego zdecydowałem sie na internet ''po kablu''

Wiele razy sie starałem, TP ciągle stwierdzała BMT. Najbliższy słup jest ok 25-35m odemnie.

Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to że sąsiedzi mają przyłącza bez słupa, a mieszkają kilka M dalej i nie mają żadnych problemów. Dodam że chodzi o ten sam słup.

20 grudnia ub. roku złożyłem zamówienie po raz kolejny. Monter przyjechał po 3 dniach. Właśnie wtedy dowiedziałem sie że potrzebny jest słup. Powiedziałem mu że nie mam co liczyć na słup ( a jeśli już to kilka lat) i poprosiłem żeby zrobił przyłącze pomimo tego, tak jak mają sąsiedzi. Na to on że lepiej nie ryzykować, bla bla bla, że słup będzie. Obiecał że słup postawią do stycznia 2011.

6 Marzec 2011 wiadomo, kolejny raz mnie okłamali, żadnego słupa, za to info od TP o BMT :smt011

26 Marca Kolejna próba zamówienia neostrady i telefonu- Tym razem raczej z chęci skontaktowania się z monterami TP i błaganiu ich o postawienie linii bez słupa, bo nie ma takiej potrzeby.
Za 2 dni zadzwonił kurier , że ma umowe z TP i Modem, umówiliśmy się na 13. Zaraz, godzine póżniej zjawił sie monter TP. Pokrećił sie obok bramy i migiem pojechał. Nikt nie przyjechał :smt011

4 Kwietnia ponowna próba zamówienia Neostrady+ telefonu. . Sam nie wiem czemu to robie, może licze na cud?. W każdym razie nie mam żadnego numeru do monterów od TP, gdybym miał pewnie poszłoby inaczej.

6 kwietnia, patrz początek tematu :smt010

Prosze o pomoc osoby zorientowane w temacie, najlepiej Pracowników TP, bądż pracowników Firmy Elmo S.A, albo o jakiekolwiek informacje co robić :smt010

#469152  autor: franek13
 06 kwie 2011, 13:16
Może spróbuj się dogadać z sąsiadami, żeby udostępnili Ci łącze przez WiFi, a w międzyczasie kombinuj z wymienionymi przez Ciebie firmami.

#469158  autor: kevez
 06 kwie 2011, 13:29
Nie chce Wifi :)
Męcze sie z nim kilka miesięcy już

#469166  autor: maciek764
 06 kwie 2011, 13:54
Możesz też wziąć internet mobilny (od Orange, Playa czy co tam jest dostępne)

#469176  autor: kevez
 06 kwie 2011, 14:25
Oprócz pracy myśle też o rozrywce :)
A na konsoli z pingami ~400-2000MS Nie pograsz

#469178  autor: maciek764
 06 kwie 2011, 14:38
Na HSPA mam po 60-80ms pingi. Na HSPA+ jeszcze trochę niższe. Wszystko zależy od zawalenia sieci ;)

#469189  autor: kevez
 06 kwie 2011, 15:16
To nie dla mnie. Po 2 nie jestem w zasięgu HSPA :roll:

#469193  autor: Rezo
 06 kwie 2011, 16:10
Czy dostałeś na piśmie wyjasnienie jaka jest przyczyna BMT?

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#469195  autor: weissmann
 06 kwie 2011, 16:15
Kevez jesteś ze Szczebrzeszyna?
No to masz zasięg 3G Orange (UMTS2100) oraz Play (UMTS2100), jest też pozwolenie Playa w tym samym miejscu na UMTS900, ale jeszcze chyba nie odpalone.

#469197  autor: kevez
 06 kwie 2011, 16:32
Dziękuje za odpowiedzi.
Dlatego wybrałem TP, bo nie interesują mnie już sieci mobilne.
Rok temu miałem orange free na kartę, po miesiącu zrezygnowałem.
Obecnie używam Wifi, jednak to również jest nie dla mnie.
Dlatego wybrałem kabel, ale z jakiegoś powodu nie mogę go mieć :(
Czy dostałeś na piśmie wyjasnienie jaka jest przyczyna BMT?
W Grudniu ub. Roku otrzymałem po prostu pismo a w nim informacje o BMT, i umowe do podpisania ''na pocieszenie'' Nie podpisałem.
Nie chce żeby mi płacili, chce dostęp do czegoś co Jest usługą powszechną.
Napewno BMT nie został stwierdzony z powodu braku par czy PCMki, po prostu sz.p monter sie leni :wink:

Dwa razy jak mieli przyjechać postali sobie i odjechali :?

Nie mam do nich żadnego nru kontaktowego, gdybym go miał, pewnie już nie byłoby problemu :roll:
Problem w tym że nigdzie go nie ma, napisałem do elmo, ale ci milczą.
Jestem w kropce :(

#469199  autor: Rezo
 06 kwie 2011, 16:48
Przede wszystkim przyciśnij ich najpierw w sprawie powodu braku możliwości technicznych. Będziesz przynajmniej wiedział na czym stoisz i co dalej robić. Ja o zdjęcie PCMki walczyłem 3 lata, ale w końcu się udało.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#469200  autor: kevez
 06 kwie 2011, 16:50
Nie jestem do końca pewien ale w 60 % z ''potrzeby'' zakładania słupa i niechęci TP SA do inwestycji w niego dla 1 osoby

#469223  autor: Arturos
 06 kwie 2011, 18:50
Jak za pierwszym razem dostałeś BMT trzeba było podpisać umowę z odroczonym terminem realizacji 10 mc od grudnia to już 3 miesiące by minęły

Pozdrawiam Arturos

#469263  autor: tomus261
 06 kwie 2011, 21:35
Elmo to jest "partner" techniczny TP. Znam pracę takich ludzi z własnego doświadcznia-sam pracuję w jednej z takich firm.
Jeżeli nawet by chcieli to czasem nie są w stanie przeskoczyć pewnych założeń , a jeżeli coś nawet zakombinują to może się im czkawką odbić.
Najlepiej poszukaj ich w terenie przecież mają jakąś siedzibę. Nikt tak sobie nie poda Ci komórki do montera rejonowego. Jak nie możesz inaczej to poproś sąsiada o zgłosznie uszkodzenia najlepiej usługi szerokopasmowej i wtedy monter musi na miejsce przyjechać. Wtedy flaszeczka i do dzieła.

#469272  autor: maćko
 06 kwie 2011, 22:16
Kurde, mam to samo!

Kiedyś zrezygnowałem z telefonu domowego a teraz dziady nie chcą mi go podłączyć.
A wszyscy sąsiedzi wokół mają telefony w tp.

Teraz muszę się męczyć z cdma od orange :(

Niestety 3g ani nic innego nie wchodzi w grę.

Myślałem już żeby napisać do UKE ale czy to coś da?

#469329  autor: kevez
 07 kwie 2011, 10:18
Może nie ma wolnych par?
Ja dzięki użytkownikowi Arturos dowiedziałem się że potrzebny jest Projekt na słup i 300m przyłącza.
Nie wiem skąd wzieli aż tyle, bo odległość od tegoż słupa wynosi ok 35m.
Gdyby w TP było więcej tak kompetentnych i pomocnych osób jak Arturos, TP byłaby jedną z najlepszych firm :)

#469335  autor: zawra
 07 kwie 2011, 12:03
odezwij sie kolego na maila zawracki[at]gmail.com postaram ci się pomóc opisz dokładnie swój problem jestem tpsa

#471539  autor: kevez
 19 kwie 2011, 17:49
Witam po przerwie :)

Zdecydowałem sie dziś olać zupełnie TP i znalazłem fajną radiówke :)

Temat zamknięty

Pozdrawiam